Sikeres címvédés

2020.02.01. 17:00

Ismét Sajóvámosé a leghosszabb kolbász!

Sikerült a sajóvámosiak Guinness-rekord-kísérlete a VI. Vámos-Toros Napon.

Tajthy Ákos

Fotó: Ádám János

2732 méter – ilyen hosszú lett az a kolbász, amit a sajóvámosiak közössége készített el a szombaton már hatodik alkalommal megrendezett Vámos-Toros Napon.

Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere elmondta, a kolbászfesztivál ötlete hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg, évről évre fejlesztették a rendezvényt.

Fotó: Ádám János

- Négy évvel ezelőtt belekezdtünk a sertéstartásba, közfoglalkoztatás keretében. Így a Vámos-Toros Napra a helyi intézmények, valamint a három történelmi egyház, a polgárőrség és a településen működő egyesületek is kaptak feldolgozásra egy-egy sertést. Az eladásukból származó bevétel a nevező csapatokat támogatja – mondta.

Három évvel ezelőtt aztán versennyé alakult a rendezvény: a sajóvámosiak először még csak a 620 méteres magyar kolbászrekordot szerették volna megdönteni, amit egy 853 méteres kolbász elkészítésével sikeresen megtettek. Tavaly pedig 2431 méteres egybefüggő kolbászt töltöttek, amivel sikerült átadniuk a múltnak az eddigi Guinness-rekordot tartó vajdasági Turia község elsőségét. Idén pedig a saját rekordjukat szerették volna megdönteni.

Fotó: Ádám János

- Eredetileg egy 2500 méteres kolbászban gondolkodtunk, ezt viszont már déli tizenkettő előtt teljesítettük hús viszont még bőven volt, a munka tehát folytatódott: végül 2732 méternél álltunk meg, ez az új rekordunk – büszkélkedett Váradi Lajos polgármester.

Az egész napos gasztronómiai fesztivált kulturális programok is színesítették: a színpadon fellépett Sihell Ferry és Henna, az Avas Néptáncegyüttes, a Csemete néptánccsoport és a Groovehouse is. A rendezvény sztárvendége a Triász volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában