Valentin-nap

2020.02.12. 16:00

Ami a csokin és a rózsán túl van, környezettudatosan

Íme néhány tipp, hogyan lehetünk Valentin-napon is környezettudatosak.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Nos, mondhatnánk azt, hogy a legegyszerűbb, ha nem veszünk semmit, amivel szemetet termelünk, de a szívünk mégis azt mondja, hogy ajándékozni jó. A legtöbben szeretjük meglepni a másikat ünnepek alkalmával, és örülünk minden adandó alkalomnak, amikor a hétköznapok monoton sorát egy kicsit meghittebbé tehetjük, és kifejezhetjük szeretetünket. Ha pedig ezt szeretnénk úgy tenni, hogy a legkevesebb hulladékkal és környezetterheléssel járjon, akkor érdemes az alábbi tippjeinket figyelembe venni.

Közös időtöltés

Noha tudjuk, a szándék a fontos, a legfontosabb talán az, hogy ne vegyünk felesleges valamit csak azért, hogy elmondhassuk, ajándékoztunk (mint például egy szívecskét tartó, I love you-feliratos plüssállat). Ahogyan már a hulladékmentes karácsonyi ajándékokkal foglalkozó cikkünkben is írtuk, sokunk számára a közösen eltöltött idő a legnagyobb ajándék. Egy wellness hétvége, egy utazás, kirándulás, vagy csak egy mozi, színház, vacsora nemcsak kiszakít a rohanásból és jó alkalmat teremt arra, hogy minőségi időt töltsünk a szerelmünkkel, hanem hulladékmentes is. Sőt, még jobb, ha étterem helyett otthon, közösen főzünk, és szépen megterített asztalnál, gyertyafény mellett fogyasztjuk el az együtt készített ételt, nem pedig az ágyban fekve, kutyafuttában, ahogy általában.

Csoki, virág, satöbbi

Egy szép csokor vagy egy szál rózsa minden alkalommal örömet szerez egy hölgynek, de nem biztos, hogy szükség van rá, hiszen a vágott virág sajnos nagyon hamar a szemetesben végzi. Vegyünk inkább cserepeset, ami azért is jó választás, mert lehet egyfajta metafora is: ahogyan a virágot, úgy a kapcsolatot is ápolni kell, hogy életben tartsuk és örömet okozzon. Ha ennél tovább szeretnénk menni, a faültetés is szuper választás. Jó a környezetnek, és a közös gondoskodás eredményét hosszú évtizedek múlva is élvezhetjük.

Fotó: Shutterstock

Bár megyénkben egyelőre sajnos nincs csomagolásmentes bolt, néhány helyen mégis találhatunk a csokira is hulladékmentes alternatívát. Több olyan csokoládébolt is van, ahol kimérősen tudunk bonbont venni, akár saját dobozba. Egy szép fémdoboz pedig, ami a finomságot rejti, még plusz ajándék is lehet.

Fotó: Shutterstock

Kreatív ötletek

A klasszikus ajándékok vonalától elszakadva nézzünk néhány olyan ötletet, ami nem csak a hölgyek szívét dobogtathatja meg.

Nagyon kedves és szívmelengető, ha saját magunk készítünk valamit. Vegyünk elő egy szalaggal díszített befőttesüveget, vagy csinos dobozkát, és tegyünk bele kézzel írt cetliket. A cetliken lehetnek szerelmi vallomások, hogy miért szeretjük a másikat, miért vagyunk hálásak neki, de „kuponok” is. Például lábmasszázs egy hosszú nap után, „ma te választasz filmet” vagy „egy hétig én mosogatok”, amik bagatelnek tűnhetnek, de igenis sokat jelentenek. Az apró figyelmesség gyakran sokkal jobban esik, mint bármi más.

Emellett, ha megáldott bennünket a sors művészi vénával, írhatunk szerelmes verset vagy dalt is életünk párjának.

A lényeg, hogy nem csak ezen a napon kell szeretni egymást, de olykor jó a másik tudtára adni, nem csak szavakkal, apróságokkal is.

[eweb-voting id="4059627"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában