Anno 1979-ben írtuk

2019.11.30. 07:30

A gyermekek örömét szolgálhatja Mikuláskor

Az ünnep közeledtét jelzi, hogy közel 20 méter magas karácsonyfát állítottak a miskolci Centrum Áruház előtt – írja 1979. novemberének végén az Észak-Magyarország, számba véve az ajándéknak való kínálatát.

Lesz narancs is 1979 karácsonyára – írta egykor lapunk

Forrás: Illusztráció/AFP

Fotó: AFP

Van például csizma: a már a kirakatokban látható készlet mellett december közepéig 50-55 millió forint értékben várnak még szállítmányokat. A hazai terméket a külföldről – Mexikóból, Jugoszláviából, Olaszországból – beszerzett lábbelikkel egészítik ki.

Örömmel ad hírt róla az Észak-Magyarország, hogy bizonyos termékek már nem számítanak hiánycikknek. Így néhány napja van férfi fehérnemű.

Várják a narancsot

Az ünnepi asztalra valóról is szót ejt a tudósító. Első helyen említve a szaloncukrot, amelynek árusítása már november közepén megkezdődött. Időben elkészültek azok a csomagok is, amelyek Mikulás napján a gyermekek örömét jelentik majd.

A Borsodi Élelmiszer Kiskereskedelmi Vállalat üzletekbe várják már a déligyümölcsöt is. Rövidesen kapható lesz a kubai narancs és a grape fruit – tudjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában