Hétköznapi Hősök

2019.08.01. 09:30

Motivációban nem ismeri a lehetetlent

Fontosnak tartja, hogy az ő osztályának tagjai mindenütt megállják a helyüket.

Tamás Mária

Forrás: ÉM

„Tamás Mária a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában lányom osztályfőnöke volt. Csak két évig sajnos, mivel az utolsó két évre írattam ebbe az iskolába. Életem legjobb döntése volt” – írja Burkus Bernadett. – Most ballagtunk el vele a 8. osztályból, de tudomásom szerint kap ötödikeseket. Marika remek osztályfőnök és angoltanár. Osztályában 29 fős létszám mellett mégis 4,5-4,6-os átlag volt a jellemző a 8. osztályban. Nekem három gyermekem jár iskolába, de nem találkoztam még hozzá foghatóval – emeli ki a hálás szülő.

Kihozni a legjobbat

– Személy szerint igyekszik a gyerekekből a legjobbat kihozni. Tudja, ki mire képes, és nem hagyja a gyerekekre, ha valaki kevesebbel akarná beérni. Mindenben az ő javukat akarja. A lehető legkomolyabban veszi a hivatását. Rendet tart az osztályban, nemcsak kívülről, hanem belülről, a közösségben is. Csak következetesen szigorú, mindig a gyerekek javára. Osztályában, amit mi tapasztaltunk, rendkívül kedves, segítőkész és befogadó gyermekek formálódtak, akik tisztelik és szeretik őt és egymást. Tudomásom szerint az iskolában ő az, aki a legtöbb gyereket vitte el a sikeres nyelvvizsgáig. Motivációban, biztatásban nem ismer lehetetlent. Komolyan veszi és veteti a tanulást, a legjobbra törekszik. Céltudatos, és erre neveli a gyerekeket is. Az angol oktatása rendkívül eredményes, a nyelvvizsgára diákjai közül, akit csak lehet, külön kérés nélkül, időt és energiát nem sajnálva készíti fel, minden érdektől mentesen, teljesen ingyen az iskolai kereteken belül. Olyanokat is sikeresen elvitt nyelvvizsgáig, akik nem két tannyelvű oktatásban részesülnek – írja.

Számos program

– Amellett, hogy egyedül neveli gyermekét, erős nőként ismertem meg, aki maximálisan látja el tanári, szülői és osztályfőnöki teendőit. Maximálisan tisztelem és hálás vagyok a gyerekemért és az osztályáért tett munkájáért. A gyerekeket az iskolai programokon kívül angol nyelvű előadásra is vitte, és most nyolcadik osztály végére Londonba is elutazott a gyerekekkel. Színvonalas bankettet szervezett a gyerekek előadásával, és az utolsó napokban a gyerekek kívánságára az iskolában alvást is megszervezte közös pizzázással. Nem ismer lehetetlent a gyerekekért. Úgy az oktatásban, mint a nevelésben, mindent megtett értük, várakozáson felüli teljesítménnyel. Számunkra ajándék az ő személye. Fontosnak tartja, hogy az ő osztályának tagjai mindenütt megállják a helyüket – összegzi Burkus Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában