koncertajánló

2021.07.21. 18:15

Balladisztikus és punkos dalok Kiss Llászló formációjától

Az URH és az Európa Kiadó alapító tagja és basszusgitárosa, az Ausztráliából hazatért Kiss Llászló lép fel új, Kiss Llászló +4 elnevezésű zenekarával július 24-én, szombaton a Görömbölyi Művelődési Házban.

Fotó: ll

Az alternatív szcénából ismert zenész azért költözött haza a kenguruk földjéről, hogy felvegye az első szólóalbumát. „Mindig énekeltem egy-két számomat az Európa Kiadóban, de most megindult a tollam magyarul is, angolul is” – mondta. Az album, amely közösségi finanszírozással készül, már most felettébb izgalmasnak ígérkezik.

Elismert zenészekkel

A Kiss Llászló +4 névre hallgató zenekar 2020-ban jött létre a Kiss-Barabás duóra épülve. A formációhoz először Kerek Norbert és Libertényi Péter, később Keszei Krisztián és Barabás Béla, többszörös dijnyertes zeneszerző, filmzeneszerző csatlakozott. A tavalyi szezonban az ismert okok miatt néhány kivételtől eltekintve az összes fellépésükett le kellett mondaniuk, de újult erővel térnek vissza a színpadra.

A jelenleg 20 számból álló, közel másfél órás program alapja a Vagy sehol című, még készülő album dalai. A balladisztikus, elmélyült darabok mellett néhány brit-punk-grunge-szerű angol nyelvű dal is helyet kapott a repertoárban. Ezeken túl néhány Kiss által jegyzett Európa Kiadó szám is felcsendül majd.

 

A zenészek:

Barabás Béla (Southern Special, FreshFabrik, stb.) – gitár, basszusgitár

Kerek Norbert (zeneszerző, zongorista) – billentyűk

Keszei Krisztián (Balaton, efZámbó Happy Band, stb.) – gitár, basszusgitár

Kiss Llászló (URH, Európa Kiadó, stb.) – gitár, ének

Libertényi Péter (Beri Ary és a Pillangók, Máyusi Kalapács, stb.) – dob

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!