egy korszak lezárult

2021.06.14. 07:30

Békés elválás után két zenekar

A Holdviola feloszlása után HoldEső és Zsaya néven zenélnek tovább a tagok.

Forrás: Olvasónk küldte

Tavaly szeptemberben írtunk róla először, hogy egy ideje már utaltak rá jelek: valami gond van a nagy sikernek örvendő Holdviola zenekar háza táján. A közösségi oldalon új regisztráció született a zenekar nevében, ahol Farkas Péter a korábbi zenekar felével köszöntötte a rajongókat, jelezve, hogy az az új hivatalos oldal. Azonban a korábbi regisztráció is tovább élt, ahol Gál Lajosék hírei jelentek meg. Végül Farkas Péter és Gál Lajos is bejelentette: külön folytatják a zenei pályafutásukat. Ekkor még érezhető volt némi feszültség a zenekari tagok között, ami azonban mostanra elsimult.

A Holdviola nevet végül senki nem viszi tovább. Az év végén már a nyilvánosság elé lépett a Zsaya formáció, amelyet Bognár Lili, Gulyás Sára és Farkas Péter alapított. 2020 végén és 2021 elején pedig két klippel debütáltak, de azóta is több dallal jelentkeztek már.

Közben egy másik formáció is kialakult: a HoldEső produkciót László Evelin, Gál Lajos és Kiss Balázs hívták életre, illetve csatlakozott hozzájuk a Motiva zenekarból ismert billentyűs-zeneszerző Szathmári Tamás és a remek ütőhangszeres Zakar Viktor.

A múlt békés lezárásáról pedig közös nyilatkozatban tettek tanúbizonyságot az egykori Holdviola-tagok. Mint írják, szeretnének mindenkit tájékoztatni, hogy életük meghatározó és mindannyiuk számára fontos, egyben csodálatos korszaka zárul le azzal, hogy a Holdviola zenekar hivatalosan megszűnik. A döntés az alapító Farkas Péter és a társalapító Gál Lajos közös megegyezésével, egyetértésben született.

„Óriási hálával tartozunk nektek a rengeteg szeretetért, támogatásért, amit kaptunk tőletek. A Holdviola dalai, videói továbbra is elérhetőek maradnak az online felületeken, hanghordozókon. Bízunk benne, hogy kíváncsiak lesztek az új csapatokra is, melyek természetesen valamilyen módon magukkal viszik a Holdviola örökségét.

Nézeteltéréseinket tisztázva, békében elválva kívánunk egymásnak boldogságot és kiteljesedést a most kezdődő új korszakra! Még egyszer szívből köszönjük nektek és egykori zenésztársainknak, kollégáinknak, hogy itt voltatok velünk az elmúlt 12 évben és számtalan gyönyörű élménnyel gazdagíthattuk egymást. Ölelünk mindenkit, reméljük, hamarosan találkozunk a koncerteken!”

(A borítóképen: Itt még együtt a Holdviola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!