„Kedvenc basszusgitáros”

2021.01.13. 11:00

Miskolci basszusgitáros lett a heavy metal rajongók kedvence

Hudák Attila, az egykori Eclipse, jelenleg a Z!enemi basszusgitárosa a Rattle Inc. online heavy metal magazin „kedvenc basszusgitáros” közönségszavazásán húzta be az első helyet, de a top 10-ben más miskolci neveket is fellelhetünk.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: (C) Orosz Peter Photographer

Attila nem csak a legendás P. Mobil mestert, Póka Egont előzte meg a hajrában, hanem olyan híres zenészeket is lepipált a szubjektív szavazáson, mint Gőbl Gábor, (Moby Dick) vagy Zselencz László „Zsöci” (Edda, Dinamit). A legjobb 10 között Zsöcin kívül még egy miskolci név lehet ismerős a metál rajongóknak: Jakab Viktoré.

Természetesen megkérdeztük a győztest, mit szól az elismeréshez.

– Meglepődtem, mert nem tudtam róla. A Z!enemis zenészbajtársaim szóltak, hogy mi a helyzet – kezdi Attila. – Nagyon rég, egy messzi galaxisban már nyertem egy országos versenyt, mint legjobb basszusgitáros. Egy régi zenekarommal, az Eclipse-szel pedig egy lemezszerződést nyertünk, akkor is kaptam szakmai elismerést is, mint basszusgitáros, de ennyi.

Attila számára nagyon fontos a közönség visszajelzése, elismerése, főleg úgy, hogy aktívan zenél – már amennyire a mostanában kialakult helyzet engedi. Éppen ezért, így még nagyobb kincs ez a „díj”. Most minden zenésznek nehéz, így arra is kíváncsiak voltunk, ő hogyan vészeli át ezt az időszakot.

– A zenekarral szoktunk azért néha próbálni, ez sok energiát ad. Itthon minden nap kezemben van a hangszerem, füles a fejemen, jönnek az ötletek, a témák, gyártom a groovokat. Egyelőre saját szórakoztatásomra, de később mindennek meglesz a helye. Persze nem utolsó sorban a Z!enemivel készül a második lemezünk, aminek a megjelenését végül eltoltuk tavaszra, így még több időnk van csiszolgatni a dalokat és a hangzást – avatott be bennünket.

Büszkék vagyunk a zenészeinkre, ahogy arra is, hogy nem csak szerintünk, de mások szerint is kiemelkedően tehetségesek, így a legjobbak közt a helyük. Gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!