Koncertajánló

2020.10.29. 18:30

Dögös hangú női énekes és Dream Theater dalok a Kockában

Október 30-án, pénteken az Images From a Memory lép fel a kazincbarcikai Kocka Pubban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

Fotó: Lakatos Korinna/ Korinna Silvia Photo

A budapesti zenekar barcikai kötődéssel is rendelkezik: a zenekar magja a városból származik, köztük Bartók Gábor gitáros is, vele beszélgettük.

– Dream Theater tribute zenekar vagyunk, a célunk, hogy minél jobban vissza tudjuk adni az eredeti zenekar nyújtotta élményt a színpadon, hogy sok emberrel megismertessük a zenéjüket, aki még nem ismerné. Illetve, hogy népszerűsítsük a progresszív rock/metál műfajt. A zenekar úgy három éve alakult, akkor még csak hárman voltunk: Gazsó Krisztián (dob), Oláh Larion (billentyű) és jómagam. Körülbelül két és fél évvel ezelőtt csatlakozott hozzánk egy énekesnő, Ethna. Nagyon karizmatikus énekesnő, hihetetlenül dögös hanggal. Talán meglepő lehet a választás, s noha eddig még csak egy koncertünk volt közösen, nagyon pozitív fogadtatása volt a női éneknek. Basszusgitár fronton azóta volt egy tagcsere, másfél éve csatlakozott hozzánk Fűzvölgyi Zsolt, vele lett teljes a jelenlegi felállás – mutatta be a zenekart Gábor.

Kazincbarcikán ez lesz az első koncertjük, bár már régóta szervezik. Három időpontot kellett eddig lemondaniuk a koronavírus-járvány miatt, de most már nagyon úgy fest, hogy szerencsére nem kell még egyszer elhalasztaniuk a bulit.

– Egyedüli zenekarként lépünk fel, nem lesz most vendég. A koncerten kizárólag Dream Theater számokat fogunk játszani, közel másfél órában. A dalokat különböző albumokról válogattunk össze, többek között az alábbiakról: When Dream and Day Unite, Images and Words, Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory, Train of Thought – mesélte nekünk a borsodi gitáros. – Nagyon örülünk, hogy a jelenlegi pandémiás helyzetben lehetőségünk van arra, hogy testközelbe vigyük ezt a koncertélményt, és eltölthetünk egy estét a DT munkássága iránt közösen érzett elismerés és lelkesedés jegyében – tette hozzá.

Dream Theater rajongók, nincs más dolgotok, mint pénteken a Kockába menni és élvezni a bulit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!