Koncertajánló

2020.02.07. 12:00

Miskolcra jönnek az elefántok

Péntek este 8 órától az Ady művelődési házban ad koncertet a legendás Karthago együttes.

Szaniszló Bálint

Takáts Tamás, a frontember

Forrás: ÉM

A Karthago együttes Magyarországon és Közép-Európában is az egyetlen olyan élő, igazi rocklegenda, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően a mai napig is aktívan, változtatás nélkül együtt muzsikálnak. Ennek a kivételes hitelességnek és természetesen az erőteljes, emellett színvonalas, minőségi zenéjüknek, az évtizedeket és generációkat átívelő slágereiknek, valamint a látványos színpadi show-nak köszönhető, hogy napjainkban a zenekar minden egyes koncertjére több ezren látogatnak bárhol az országban, sőt a határainkon túl is.

Negyven éve együtt

A Karthago tagjai a mai napig változatlanul: Gidófalvy Attila – billentyűk, gitár, ének, Kiss Zoltán Zéro – basszusgitár, ének, Szigeti Ferenc – zenekarvezető, szólógitár, ének, Kocsándi Miklós – dob, gitár, ének, Takáts Tamás – ének, szájharmonika, dobok.

A Karthago töretlen népszerűsége, elképesztő ereje, energiája és igazi értéke a több mint 40 éve eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, humorában és nem utolsósorban a remekül megírt, sláger jellegű dallamos, de mégis kemény rockdalokban, lírai balladákban rejlik.

Szigeti Ferenc kiemelkedő előadóművészi pályafutása és a Karthago együttes vezetőjeként elért sikerei elismeréseként 2015. március 15-én Magyarország köztársasági elnökétől megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Az együttes 2019. április 13-án ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját, melynek apropójából az „Együtt 40 Éve!” című óriáskoncert teljes telt házat hozott a Budapest Arénába, azaz csaknem 12 ezer rajongó élvezte végig az estét, és az együttes azonos című új albuma már a koncert előtti napokban aranylemez lett. A Karthago tavaly nyári turnéján negyvenhat nagy sikerű koncertet tartott Magyarországon, Erdélyben és Szlovákiában, a fellépéseket pedig összesen kétszázezren látták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!