Ünnep

2023.09.01. 13:09

A törökországi földrengés árváinak muzsikált Mága Zoltán

A jeles eseményre a Török Köztársaság budapesti nagykövetségén került sor - írja a Magyar Nemzet.

MW

Mága Zoltán hegedûművész 15. jubileumi újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2023. január 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A török nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson államtitkárok, több nemzet külképviseleti vezetője, nagykövet és konzul is részt vett, és meghívást kaptak olyan gyermekek is, akik a 2023. február eleji földrengés sújtotta térségből érkeztek. 

Az eseményen Gülşen Karanis Ekşioğlu, a Török Köztársaság budapesti nagykövete emlékeztetett, hogy több rendkívül erős földrengés is megrázta Törökországot és Szíriát februárban, és 

a tragédia csaknem hatvanezer ember életét követelte, és további 125 ezer ember sérült meg, több százezer család otthona lett a földdel egyenlő.

A nagykövet asszony köszönetét fejezte ki, hogy a rendkívül pusztító törökországi földrengésben árván maradt és Magyarországon is gyógyuló sérült gyermekeknek azonnali segítséget nyújtott országunk, és a katasztrófa sújtotta térségben dolgozott magyar mentőcsapatok csaknem félszáz embert mentettek ki élve a romok alól.

A teljes cikket ITT olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!