Gazdaságfejlesztési Minisztérium

2023.08.10. 10:53

Nincs veszélyben a Dunaferr működése

A Dunaferr a korábbi külföldi menedzsment felelőtlensége és az elhibázott szankciók miatt vált fizetésképtelenné. A több ezer munkahely megvédése érdekében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepet vállalt a gyár megmentésében, de a megjelent hírek félrevezetőek, ugyanis a Liberty Steel Group jelenleg még nem gyakorol tulajdonosi jogokat a magyar vállalat felett – közölte a minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

MW

Dolgozó a hideghengerműben a Dunaferr Dunai Vasműjében 2023. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A közlemény hangsúlyozza: a nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot. Az értékesítés fontos mérföldkő, azonban a munka neheze csak most kezdődött el.   

Azt írják: 

a médiában megjelent hírek – miszerint a Liberty Steel Group utasítást adott a Dunaferr valamely működését érintő kérdésében – félrevezetőek, hiszen a Liberty Steel Group jelenleg még nem gyakorol tulajdonosi jogokat a magyar vállalat felett. 

Közölték: az értékesítés folyamata nem zárult le teljesen, mivel az Európai Unió fúziókontrollja jelenleg is zajlik, és csak annak befejezését követően kerülnek átadásra a tulajdonosi jogok. Az eljárás végéig a felszámolóbiztos gyakorolja a tulajdonosi jogokat és hozza meg a céget érintő stratégiai döntéseket.  

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint a megjelent cikkek az értékesítés sikeres lezárását kockáztatják, egyúttal hátráltatják a cég sikeres megmentését. A Dunaferr kapcsán hozott operatív, átmeneti döntések nem befolyásolják a cég hosszú távú működését és jövőképét. 

A kormány képviseletében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tovább küzd a gyár, a munkahelyek és a családok megvédése érdekében

– tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában