haon-sportoldal

2013.02.03. 11:11

Óvás alatt a DVSC B1-meccse

<span style="font-size: 13px;">Érdekesen alakult az ezüstérem sorsáról is döntő, a BoxingONE Liga utolsó fordulójában megrendezett Galánta-DVSC mérkőzés: a debreceni csapat szakvezetése szerint a szerb bírók csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe.

Érdekesen alakult az ezüstérem sorsáról is döntő, a BoxingONE Liga utolsó fordulójában megrendezett Galánta-DVSC mérkőzés: a debreceni csapat szakvezetése szerint a szerb bírók csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe.

A debreceni szakvezetés nemhiába tartott a galántai összecsapástól, de azt nem gondolták, hogy a szerb bírók gátlástalanul belenyúlnak a B1 ezüstérméről döntő összecsapás kimenetelébe.

A mérkőzésről dióhéjban

Kalucza (56kg) végig fölényben bokszolt Tanko ellen, meglepetésre mégis döntetlent hoztak ki. Hinger (60kg) simán verte Matust, több pontos, kőkemény találatot vitt be, de a bírák addig machináltak, míg Matust hozták ki győztesnek. Török (64kg) fölényben volt Zámbojmikkal szemben, de a csokornyakkendősök itt is addig ügyeskedtek, míg döntetlent hirdettek. A B1-újonc Tóth Ádám (69kg) jól bokszolt a felnőtt szlovák bajnok Rajcsányi ellen, megérdemelt hazai siker született. Nagy Bence (75kg) a galántaiak legjobbjával, dzsókerével csapott össze, jogosan nyert Mikulás. Nagy Péter (81kg) a szuszt is kiverte ellenfeléből, Hoang állni alig bírt, a döntetlen már nem is volt meglepetés. Deél (91kg) kétszer leütötte, kétszer számoltatott Plesnikre. A hazaiak versenyzője fogott, mindent megtett, hogy megússza, eszében sem volt bokszolni, a bírák mégis remire adták a meccset. A csarnok közönsége is kinevette, kifütyülte saját versenyzőjét.

- Példátlan csalás történt Galántán – jelentette ki mellébeszélés nélkül Szabó Sándor, a DVSC klubvezetője. – A reális, 11-5-ös DVSC győzelem helyett 4-11-re vették el a meccset a szerb bírók. A nehézsúlyú mérkőzésen Deél kétszer padlóztatta ellenfelét, akit még ráadásul kétszer meg is kellett inteni, ezek ellenére döntetlent hirdettek. Ezen múlott az ezüstérem, a meccs után edzőimmel kikérettem a pontozólapokat, melyeken nagyon súlyos alaki hibát találtunk. Szabi meccsét a szerb bíró döntetlenre hozta és megjelölte győztesnek a galántai bunyóst, ami AIBA szabályellenes, pontegyenlőség esetén intett versenyző nem hozható ki győztesnek, pláne, ha kétszer intik. Természetesen megóvtam a mérkőzést, de ez sem ment könnyen, mert a zsűri a meccs után azonnal elsomfordált, de a liga tisztségviselőit sem tudtam elérni. Így aláírattam az óvást a helyi csapatfőnökkel, amit eljuttatunk a B1-hez, Bolla Szilárdhoz. A szabályok szerint meg kell változtatni Deél Szabi meccsének végeredményét, ezzel megvan a második helyünk. Még csak annyit, hogy a galántaiak főnöke, Kovács Péter is elismerte, hogy a bírák csaltak, mi nyertünk.

Eredmények

56kg: Kalucza Norbert - Viliam Tanko 1:1

60kg: Hinger Gábor- Ladislav Matus 0:2

64kg: Török János - Márió Zámbojmik 1:1

69kg: Tóth Ádám - Patrik Rajcsányi 0:2

75kg: Nagy Bence- Ferdinánd Mikulás* 0:3

81kg: Nagy Péter* - Nikolas Hoang 1:1

91kg: Deél Szabolcs- Michael Plesnik 1:1?

DVSC-Galánta 4:11?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!