haon-sportoldal

2011.07.11. 12:44

Vízválasztóhoz érkezett a Blondy FC-Esztár?

Edzéshiány, hozzáállásbeli problémák – okok a gyengébb szereplés hátterében.

Edzéshiány, hozzáállásbeli problémák – okok a gyengébb szereplés hátterében.

Biztosan felkeltette a megyei futball rajongóinak érdeklődését, miért nem a tőle megszokott előkelő pozícióban zárt az elmúlt bajnokságnak a végeztével az esztári labdarúgó gárda.

- Mikor hét éve megkezdtem a munkát a Blondy FC-Esztárnál, teljesen új csapatot kezdünk felépíteni. Két évig csak a felnőtteket edzettem, majd megkaptam az ifik dirigálásának „jogát” is, ami lehetőséget biztosított arra, hogy a rutinos játékosokból és a beépülő fiatalokból egy egész álljon össze. Nem is akármilyen egész, hiszen érmek sokaságát gyűjtöttük be, háromszor jutottunk fel a megyei első osztályba. Igaz, az anyagi feltételeink nem voltak adottak ahhoz, hogy vállalni tudjuk a fentebblépést, ettől függetlenül úgy érzem, érett volt a megye I-re a csapat, és meg is érdemelték volna a srácok a szintugrást. Abban, hogy ilyen jól működő gárdát tudtunk összerakni, igen nagy szerepe volt Drimba Zoltán egykori klubtulajdonosnak, Cseh Lajos vezetőségi tagnak, Szécsi Károly elnöknek, valamint Vajas József volt, illetve Szécsi Tamás jelenlegi polgármesternek – elevenítette fel a kezdeteket Gere Csaba, a megye II. Déli csoportjának 2010/2011-es bajnokságában csupán nyolcadik helyen végzett Blondy FC-Esztár edzője, aki - ahogy látszik - nem ehhez a produkcióhoz volt hozzászokva.

Vajon mi lehet az oka az esztáriak „mélyrepülésének”?

– Azt gondolom, ennyi siker után nehéz motiválni a csapatot, ennek megfelelően többen inkább dolgoztak hétvégenként, mintsem meccsre jártak. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy fél éve nem volt edzés, emiatt nem volt megfelelő a fiúk erőnléte, ami rossz hozzáállással párosulva ezt a pozíciót eredményezte. Nem az a kérdés, hogy ugyanúgy tudnak-e futballozni a fiúk, mint eddig, hanem az, hogy felül tudnak-e emelkedni ezen a nyolcadik helyen – sorolta az okokat a szebb napokat is megélt esztári gárda mestere.

Mi lesz ezek után Esztárban?!

-Nehéz feladat előtt állunk Esztárban, bár az sem biztos, hogy ilyen felállásban indulunk neki az új szezonnak, még semmi sem dőlt el, hiszen több játékosunkat is megkeresték. Személyemet érintően pedig számít rám Esztár, de szeretem a kihívásokat, ha felkérést kapnék egy másik csapattól, biztosan átgondolnám, mit és hogyan tegyek. Hogy hogyan döntenék, azt még nem tudom, ez függ attól is, mit szeretne a jelenlegi és mit az ajánlatot tevő klub. Nekem az a lényeg, hogy dolgozhassak, tarthassak edzéseket, a munkámnak legyen értelme és látszatja. A Blondy már benevezett a következő szezonra, de hogy milyen összetételben indul majd a csapat, azt még nem tudjuk, az biztos, hogy más lesz, mint eddig – vetítette előre a jövőt Gere Csaba.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!