haon-sportoldal

2011.07.13. 14:48

Kozma Mihály kezében a marsallbot a Huszárok Futsal együttesénél

Turzó József távozott, Kozma Mihály irányításával folytatják a Huszárok.

Turzó József távozott, Kozma Mihály irányításával folytatják a Huszárok.

Változást hoztak az utóbbi napok a Huszárok Futsal együttesének élén: az eddigi vezetőedző, Turzó József távozott a nyíradonyi klubtól és a Mezei-Vill szakmai irányítását vette át. A futsal élvonalban szereplő adonyiak szakmai igazgatójánál érdeklődtünk, miként fog festeni a jövőben a Huszárok edzői stábja.

– Én fogom irányítani a szakmai munkát, azt még nem tudom, ki lesz ebben a segítségemre – nyilatkozta Hajdú-bihari Naplónak a szakember.

– Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy kiváló kollégámat, Turzó Józsefet bízták meg a berettyóújfalui csapat vezetésével, hiszen Józsi nagyon jó munkát végzett és minden tiszteletet megérdemel. Ezúton ragadnám meg a lehetőséget, hogy sok sikert kívánjak neki a Mezei-Vill élén! Ami minket illet, saját erőből fogjuk megoldani a pótlását, ugyanis mindenképpen szükségem van egy segítőre, hiszen elindítjuk az U15-, U17-, és U19-es együtteseket is, azaz akad munkánk bőven.

Kevesebb külföldivel

A csapat hamarosan megkezdi a felkészülést az előttünk álló szezonra és vélhetően mozgások is lesznek a Huszárok keretében.

– Egyelőre még nem nagyon körvonalazódik, milyen változások lesznek nálunk. A célunk az, hogy minél több tehetséges debreceni fiatalt beépítsünk a gárdába, a jövőben ugyanis kevesebb külföldi játékost fogunk foglalkoztatni. A városi bajnokságban nagyon sok jó képességű ifjú kergeti a labdát, szeretnénk őket megszólítani és idővel beépíteni a Huszárok Futsal keretébe. Körülbelül két hét múlva kezdődik el a felkészülésünk, addigra ki kellene alakulnia a gárda összetételének, hiszen augusztus végén már indul a bajnokság. A pontvadászatban pedig szeretnénk felül múlni az előző szezonban nyújtott teljesítményünket.

Kupát neveztek el róla

A tréner nem akármilyen elismerésben részesült nemrég, hiszen a hagyományos Buzánszky Jenő-kupa idei versengésekor egy, a futsalszabályok szerint vívott bajnokságot is rendeztek, melyet a jövő évtől Kozma Mihály-kupa névre keresztelnek el.

– Óriási megtiszteltetés ez számomra és az is jó érzéssel tölt el, hogy nem emléktornáról van szó... Amikor hat esztendővel ezelőtt elkezdtem tanítani az egyetemen, örömmel vettem tudomásul, milyen pezsgő fociélet van itt. Nagy sikerekkel zajlottak a tornák, a Buzánszky-kupa például igen komoly rangot vívott ki magának, melyen idén már 96 csapat küzdött az első helyért. Ezúttal a futsaltornán tizenhat induló volt, idővel szeretnénk, ha kibővülne ez a versengés is és Debrecen lenne a bázisa az egyetemi futsaléletnek.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!