haon-sportoldal

2011.07.07. 11:43

Egy mosolygós testépítő

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi hölgy túl az ötvenen is remekel a body building-pódiumon.

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi hölgy túl az ötvenen is remekel a body building-pódiumon.

Nem akármilyen eredményekkel büszkélkedhet az utóbbi időben a hajdúböszörményi testépítő, Kathiné Mariann! A hajdúsági hölgy sikersorozata tavaly októberben kezdődött, amikor az ausztriai Grazban világbajnoki második lett a Super Body kategóriában. Idén májusban egyaránt diadalmaskodott a Magyar Bajnokságban és az Amino Star Kupán is. A hajdúnánási kvalifikációs versenyenFitness figure kategóriában – ötödik helyen végzett, majd Makón a Body-indulók között végzett az első helyen, ezzel jogot szerzett a júniusi Európa-bajnokságon való indulásra, ahol bejutott a döntőbe és bronzérmes lett.

Több izom, kevesebb zsír

– Két esztendővel ezelőtt kezdtem el komolyabban edzeni, elsősorban az alakom formálása és a fizikai erőnlétem javítása végett – emlékezett vissza a kezdetekre Mariann.

Kathi Béla személyi edző segítségével kezdtem el a munkát a Malomparkban és már az elején kértem a trénert, hogy vizsgáljon meg abból a szemszögből is, alkalmas lennék-e a versenyzésre ebben a korban az én testi adottságaimmal. Korábban is sportoltam, többek között kézilabdáztam, tehát nem állt távol tőlem a rendszeres, kemény edzés. Most már úgy vélem, átalakult a testem, sokkal kevesebb rajtam a zsírpárna és több az izom – mosolyodott el a testépítő.

Új célok

Kathinétól azt is megkérdeztük, hogyan fogadta a környezte, hogy ezt a kőkemény sportágat választotta, a kérdés már csak azért is kézenfekvő, mert a hölgy – ötvenegy éves!

– Sokáig nem is tudtak róla, valójában csak mostanában tudták meg, mivel is foglalkozom szabadidőmben. De jók a visszajelzések, tudták, hogy korábban testnevelő tanárnő voltam, majd biztonsági őr, most gyógymasszőrként dolgozom, ehhez még hozzá jött a testépítés is – neveti el magát.

– A négy gyermekemet is megosztja a műfaj, a két nagyobbik fiam kissé idegenkedik a bodytól, de a két kisebb gyerek (egy fiú és egy lány) teljes mellszéllességgel mellettem áll, és ők is igénylik a rendszeres testedzést. A férjem szintén elfogadja ezt a szenvedélyemet és minden tiszteletet megérdemel a családom, hiszen sok időmet elveszi a felkészülés. De igyekszem jól beosztani ezt a kevés időt is – mondta a mindig vidám sportoló, aki céljait megfogalmazva elmondta, hogy elsősorban az izomzata gyenge pontjait szeretné fejleszteni a jövőben és a magyar mezőnnyel szeretné összemérni erejét az őszi fordulókban.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!