haon-sportoldal

2011.06.14. 14:20

Debreceni vízilabdacsapat: Olimpiai bajnokkal erősítettek a pólósok

<p>Debrecen - Határozott lépést tettek a vízilabdások, hogy vidéki fellegvár váljon a debreceni egyesületből.</p>

A Debrecen-Fujitsu vezetése és Gyöngyösi András komolyan gondolta azt a kijelentést, hogy olyan csapatot szeretnének építeni a cívisvárosban, amely versenyben lehet a LEN-kupa indulást érő ötödik helyért. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az első igazolás, Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok személye. A Ferencváros együttesétől érkező klasszis egy évre kötelezte el magát.

Előrelépés

- Nagy motiváció volt az, hogy elutaztam Debrecenbe, és rendkívül szimpatikusak voltak a vízilabdát körülvevő emberek. Emellett az szólt még a hajdúságiak mellett, hogy Gyöngyösi Andrással korábban már dolgoztunk együtt Szegeden. Akkor nagyon sikeres évet zártunk, és onnan jutottam ki az olimpiára. Remélem, hogy ez most is így lesz, én nagyon szeretném. Fontos számomra, hogy az olimpia évében ő legyen a szakmai irányítóm, az elért sikerei önmagukért beszélnek – kezdte Athén és Peking olimpiai bajnoka.

- A nyolcadik helyről biztos, hogy előrébb fogunk lépni, de hogy a hetedikre, hatodikra, ötödikre, esetleg a negyedikre, ezt egyelőre még nem tudom megmondani. A végleges célokat akkor tudjuk kitűzni, ha összeállt a csapat.

Természetesen örülnék neki, ha minél több jó játékos érkezne még. Én úgy hallottam, hogy erre minden esély megvan – mondta a több mint százszoros válogatott Varga Tamás.

Az utolsó olimpiája lehet

- Januárban volt egy egyórás beszélgetésem Kemény Dénessel – az ujjtörésem előtt. Akkor közölte, hogy nagyon elégedett a játékommal, tulajdonképpen semmi akadályát nem látja a visszakerülésemnek – arra azonban, hogy erre mikor kerül sor, még hadd ne adjon választ. Azóta sajnos megoperálták az ujjamat, amely már tökéletesen rendbejött, de három hónapot ki kellett hagynom. Úgy gondolom, a döntését ez is befolyásolta erre az esztendőre nézve, hogy valóban meggyógyult-e az ujjam, és tulajdonképpen a fél szezonban nem játszottam. Azt mondta, hogy teljesítsek továbbra is ezen a szinten, és ha szüksége lesz a magyar válogatottnak ilyen védő-támadó játékosra, be fog hívni. Nagyon bízom benne, hogy ez megtörténik jövőre, és mindezt a Debrecen színeiben tehetem meg. Érzek magamban annyi erőt, hogy újra ott lehessek az ötkarikás játékokon; 36 éves vagyok, mikor, ha nem most – ez lehet az utolsó olimpiám – zárta a rutinos vízilabdázó.

Az egyesület elöljáróinak elmondása alapján további meglepetésekre lehet majd számítani - több játékossal is tárgyalnak. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy tovább erősödjön és a jövőben minél jobban fejlődjön a debreceni vízilabdacsapat.

OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!