haon-sportoldal

2011.06.22. 12:31

DEAC-Szertár Sportbolt: Valami új kezdődik

<p>Jövőre más felállásban, két osztályban is ott lesznek a debreceni labdarúgók.</p>

A DEAC-Szertár Sportbolt legutóbbi, Sárrétudvari ellen aratott 2–1-es győzelmével nem csak a megye I. bajnoki címét szerezte meg, ugyanis ez a siker egy nagyszabású terv alapköve. A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club főként az egyetemista fiatalokra építve meg akarja mutatni, hogy nem csak a vízilabdázók között vannak tanult, egyetemet végzett sportolók, a labdarúgás is megy együtt a tanulással, sőt!

Nehéz volt a DEAC győzelme

– Magunknak tettük nehézzé az idény végét, mivel már fordulókkal ezelőtt eldönthettük volna az aranyérem sorsát. Ahogy az utóbbi pár meccsünk, a sárrétiek elleni találkozónk is elég nyögvenyelős volt, de a lényeg, hogy sikerült nyernünk. Nagyon boldogok voltunk és vagyunk, bár az önfeledt ünneplés várat magára, hisz érdekeltek vagyunk a Magyar Kupában, a hét végén még lesz egy derbink az Ebesi SBE ellen, mely arról dönt, fel tudunk-e kerülni az országos főtáblára. Így a „dzsembori” ezen a víkenden várható – tudta meg a Napló Katona Zoltántól, a DEAC-Szertár Sportbolt egyik irányítójától.

Egyetemi támogatás

A végsőkig kiélezett harcot – amit nemcsak a Téglás, hanem saját maguk ellen is vívtak a debreceniek – sikerrel abszolválták a Katona-tanítványok, aminek köszönhetően a 2011/2012-es bajnoki szezontól kezdve a DEAC két csapattal, két különböző osztályban is indulhat majd.

– Miután az egyetem mellénk állt, úgy néz ki, lehetőségünk lesz két csapatot, egy NB III-ast és egy megye II-est is kiállítani. Itt kell kiemelnem jelenlegi kerettagjaink példás hozzáállását, a fiúk nagyrésze vállalta, hogy visszasorolja magát megye II-be a cél érdekében. Eddig úgy tűnik, az NB III-as csapatunk szinte teljesen új lesz, a tervek szerint egyetemistáink újabbakkal egészülnek ki. A Debreceni Egyetem is mindent megtesz annak érdekében, hogy vonzóbb legyen az egyesületünk, így többek között biztosítja az anyagi feltételeket a bajnokságokban való részvételünkhöz, illetőleg a tanulóknak sportösztöndíjat ad és kollégiumi férőhelyet ad, egyedi tanrendet biztosít. Várhatóan a vezetőségünkben is lesznek változások, azt kell mondjam, egyelőre még minden képlékeny, de a célunk egy jól működő, vonzó egyesület kiépítése – vázolta az elképzeléseket Katona Zoltán.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!