Hajdúdorog hírei

2011.04.22. 10:25

Szervezetten szedték a szemetet

<p>Hajdúdorog - Idén nyolcvan fővel csatlakozott Hajdúdorog a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szemétszedő akciójához, melyet április 21-én, a Föld Napja alkalmából hetedik alkalommal rendeztek meg szerte az országban.</p>

Az oktatási intézmények növendékei a tavaszi szünet miatt ez alkalommal családtagjaikkal és barátaikkal láttak neki a várostisztításnak, többen a közfoglalkoztatottakhoz csatlakozva szervezetten járták az utcákat.
A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítésmentesen biztosított kesztyűt, zsákot és láthatósági mellényt, valamint gondoskodott az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról. A szemétszedési akció célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása.
A rendezvény az elmúlt négy évben az ország legtöbb önkéntesét megmozgató környezetvédelmi mozgalommá nőtte ki magát. Az akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt hat alkalommal összesen 225 ezer önkéntes csaknem 36 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.
- Mosolygó Marietta (www.hajdudorog.hu) -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!