Hajdú-Bihar

2013.06.09. 18:44

Árvíz: Hat óra munka a víz alatt

Debrecen - Szombat délután 240-en indultak el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Kossuth laktanyájából az Altiszti Akadémia (Szentendréhez közeli) csobánkai bázisára, hogy innen lássák el a következő napokban a Duna-kanyar védelmét – tájékoztatott Révészné dr. Markovics Zita hadnagy kommunikációs tiszt. <strong>

Debrecen - Szombat délután 240-en indultak el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Kossuth laktanyájából az Altiszti Akadémia (Szentendréhez közeli) csobánkai bázisára, hogy innen lássák el a következő napokban a Duna-kanyar védelmét – tájékoztatott Révészné dr. Markovics Zita hadnagy kommunikációs tiszt. Vasárnap arról is beszámolt, hogy június 8-án este riasztás érkezett a Győrben állomásozó MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj búvárcsoportjához. Mire Győrújfaluba értek, a hódmezővásárhelyi rohamcsónakosok indulásra készen álltak, majd eljuttatták őket azokra a helyekre, ahol a gáton keresztül szivárgott a víz. Ezeket a réseket – 400 méteres szakaszon – fóliázással tömték be a felderítő búvárok és a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárai. A 12 fokos vízben és a víz alatt este 9-től hajnal 3-ig tartó összehangolt munkával sikerült megfékezni a vizet.

Vasárnap húsz tűzoltó is elindult megyénkből, a Duna alsóbb szakaszainak árvízi védekezésben való részvételére. Berettyóújfaluból, Hajdúszoboszlóról, Nyíradonyból, Hajdúnánásról, Püspökladányból és Debrecenből hivatásos egységek Tolna megyébe utaztak, hogy részt vegyenek a folyó további védvonalainak megerősítésében – tudatta

Madai Petra megyei szóvivő, hangsúlyozva, hogy Hajdú-Bihar tűzvédelme továbbra is biztosítva van a megerősített szolgálat segítségével.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!