Hajdú-Bihar

2013.03.19. 08:38

V. László "helytartója" részben hárítja a vádat

Debrecen - A másik vádlott azt állítja, nem is vett részt a verésben.

Debrecen - A másik vádlott azt állítja, nem is vett részt a verésben.Részletes vallomást tett és részben beismerte bűnösségét hétfőn az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróságon H. Imre Lajos, akit a vád szerint roma származása miatt vert össze társával egy cigány férfit tavaly májusban egy debreceni diszkónál. A Bajcsy-Zsilinszky utcán három táncos szórakozóhely is annak a V. Lászlónak az érdekeltségébe tartozott, aki a fővárosi éjszakai élet uralásával és rendőri vezetők korrumpálásával vált ismertté a közelmúltban. H. Imre Lajos az ő személyes megbízottja volt a cívisvárosi diszkók vonatkozásában. A közösség tagja elleni, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntettével megvádol férfi ugyanakkor a hétfői első tárgyalás alkalmával visszautasította, hogy a sértettet roma származása miatt bántalmazta.

A másik vádlott, I. András teljes mértékben tagadta bűnösségét, mondván, nem vett részt a férfi megverésében.

A bíróság hétfőn igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki annak megállapítására, hogy a sértett maradandó sérüléseket szenvedett-e bántalmazás során.

Sorsára hagyták

A vádirat szerint az áldozat egy barátjával próbált bejutni a szórakozóhelyre, s mivel korábban többször kudarcot vallottak, telefonon kérték az üzletvezető közbenjárását. A szolgálatot teljesítő rendész azonban azt közölte a sértettel, hogy „nem kívánatos személy, ezért takarodjon”. Szerették volna megtudni a kitiltás konkrét okát, mire H. Imre Lajos előbb keresetlen szavakkal elküldte a roma férfit, egyértelműen utalva annak származására, majd boxert húzva többször fejen ütötte. „Meghalsz, te b… cigány!” – kiabálta a vádlott ütlegelés közben, amibe I. András is bekapcsolódott. A súlyosan sérült, vérző férfit azután a szemetes konténerek közé húzták és otthagyták, hogy a vendégek ne lássák. A sértett barátja értesítette a rendőrséget, majd kihívták a mentőket is, akik a Kenézy Kórházba vitték. Az áldozat többszörös orr- és állcsonttörést szenvedett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!