Hajdú-Bihar

2013.03.10. 17:31

Tavasznyitó Vasárnapi Muzsika

Debrecen - Válogatást hallhattak W.A. Mozart műveiből mindazok, akik a Kölcsey Központban ingyenesen látogatható vasárnapi muzsikát betervezték a programjukba.

Debrecen - Válogatást hallhattak W.A. Mozart műveiből mindazok, akik a Kölcsey Központban ingyenesen látogatható vasárnapi muzsikát betervezték a programjukba. "Ha létezik korabeli „sztár” a zeneszerzők között, akkor Mozart biztosan ezek egyike! Zenéje katalizátor módjára hat a téli szürke hónapok után. Ha kell, megnyugtat, ha kell, felforralja a vérünk, ha kell, lelkesít. Élénkít vagy ellazít. Egyszóval muzsikája döbbenetes hatással van ránk. Egyes kutatások még azt is állítják, hogy Mozart zenéjének hallgatása növeli az intelligenciát. Akár így van, akár nem, egy biztos: remek tavasznyitó programnak ígérkezik!" - ajánlották a szervezők. Az esten közreműködött a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekara, a Canticum Novum Kamarakórus (karnagy: Török Ágnes) Hámori Máté vezényletével.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!