Hajdú-Bihar

2013.03.16. 09:10

Havazás - Már csak négy település van áram nélkül Hajdú-Biharban, a vízszolgáltatás helyreállt

Debrecen, 2013. március 15., péntek (MTI) - Már csak négy településen van részleges zavar az áramellátásban Hajdú-Bihar megyében, az ivóvíz-szolgáltatás pedig mindenhol helyreállt - közölte Rácz Róbert, a megyei védelmi bizottság elnöke péntek este az MTI-vel.

Debrecen, 2013. március 15., péntek (MTI) - Már csak négy településen van részleges zavar az áramellátásban Hajdú-Bihar megyében, az ivóvíz-szolgáltatás pedig mindenhol helyreállt - közölte Rácz Róbert, a megyei védelmi bizottság elnöke péntek este az MTI-vel.A megyében pénteken reggel még 39 településen szünetelt teljesen vagy részlegesen az áramszolgáltatás és délután tíz helyen az ivóvízellátás. A helyi védelmi bizottságok több helyen aggregátorokkal biztosították az áramszolgáltatást - olvasható közleményében.

A védelmi bizottság elnöke kiemelte, hogy a megye lakosságának egészségügyi ellátásában nem volt fennakadás.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonáinak a Balmazújváros-Nagyháton található idősotthonban segítettek biztosítani az áramellátást.

A tűzoltóknak ötven esetben kellett segítséget nyújtaniuk. Főképp bajba jutott gépjárműveket mentettek, illetve a hóvihar okozta vezetékszakadások, fakidőlések és a vasúti forgalom fenntartásához szükséges kárfelszámolás adott feladatot a katasztrófavédelemnek.

A zord időjárás miatt szombat délután elmarad a Jobbik debreceni, a Kossuth térre szervezett megemlékezése - közölte a párt városi elnöksége az MTI-vel.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!