Hajdú-Bihar

2013.03.15. 21:23

Három géppel takarították az utakat Debrecenben

Debrecen - A megyeszékhelyen eddig mintegy hét millió forintot költöttek síktalanításra, hóeltakarításra.

Debrecen - A megyeszékhelyen eddig mintegy hét millió forintot költöttek síktalanításra, hóeltakarításra.Alig néhány hete még hét célgép állt készenlétben az AKSD Kft.-nél – a Debrecennel kötött szerződés alapján – az esetleges téli beavatkozásokra. Március elejétől azonban a szolgáltató elkezdte folyamatosan visszaalakítani a hótoló és szórógépeket egyéb munkákra (pl. konténerszállítás), így a polgármesteri hivatalból csütörtökön délutántól már csak annak a három járműnek és az azokhoz szükséges személyzetnek a készenlétben tartását tudták megrendelni, melyeket nem alakítottak még át – tudtuk meg Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezetőtől.

(Ezek után hozzátehetjük, hogy nem csodálkozunk a város útjainak "ünnepi" állapotán, hiszen télen háromszor ennyi gép mellett sem szoktak jobban kinézni.)

Lassabban végeztek

A szórógépeket végül a hivatal ellenőrének 23 óra körüli (az ónoseső intenzitásának csökkenése utáni) jelzésére indították útnak a tömegközlekedési és főbb úthálózat teljes, 170 kilométeres hosszán. A munkával – mellyel normál esetben 4-5 óra alatt végeznek – körülbelül péntek reggel 8-ra lettek készen – tájékoztatott az osztályvezető. Gábor Zsombor lapunk kérdésére válaszolva elmondta, péntek hajnaltól az AKSD kisgépes és kézi hóeltakarítási tevékenységet is végzett az ünnepi megemlékezések külső helyszínein, délutántól pedig elkezdéték a főbb járdaszakaszok valamint tömegközlekedési peronok síktalanítását, hóeltakarítását is.

A főbb lakótelepi és belvárosi gyalogátkelő helyeket és járdákat folyamatosan síktalanítják – tette hozzá a szakember, aki úgy fogalmazott, a hirtelen jött hóesés a város költségvetését eddig mintegy 7 millió forinttal terhelte.

- HBN-FÁ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!