Hajdú-Bihar

2013.02.01. 10:02

Jegyzet: Szurkolok nekik

<em>Hatmilliárd forintot költ a kormány arra, hogy a bajba került sok tízezer lakáshiteles család közül nyolcvanat(!) új otthonhoz, mi több (legalábbis a kormánypárti retorika szerint) új élet reményéhez juttasson.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

Hatmilliárd forintot költ a kormány arra, hogy a bajba került sok tízezer lakáshiteles család közül nyolcvanat(!) új otthonhoz, mi több (legalábbis a kormánypárti retorika szerint) új élet reményéhez juttasson. Petneházi Attila jegyzete.

Mint a gomba, úgy nőnek ki a földből Ócsa határában azok az ötven-hetven négyzetméteres szociális bérlakások, amelyeket havi 16-22 ezer forint közötti bérleti díjért vehetnek majd birtokba a szerencsések.

Az ellenzék máris farkast kiáltott, mondván "szociális gettóba terelik a szerencsétleneket, ahonnan többé nem lesz számukra visszaút", magam azonban (anélkül, hogy csípőből vitatnám a kormányzat jószándékát) inkább csak csendesen tamáskodom.

Arra gondolok, hogy vajon mit kezdenék magammal, ha tősgyökeres debreceniként egyszer csak kétszáz kilométerrel odébb találnám magam egy csinos kis Ócsa környéki portán. Újságíróként, kapcsolatok hiányában nyilván "halott" ember lennék, máshoz meg nem értek. Persze, átképeztethetném magam, más kérdés, hogy egy ötvenes fejbe már nem úgy megy a tudás, mintha tölcsérrel öntenék.

Ezért inkább maradok a jól megszokott cívisvárosi közegemben, és érdeklődéssel követem, hogy a kiválasztottaknak sikerül-e a szerintem majdnem lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!