Hajdú-Bihar

2013.02.05. 18:16

Felnagyított problémák sodrában

Konyár - Az utóbbi hetek indulatai valószínűleg politikai eredetűek.

Konyár - Az utóbbi hetek indulatai valószínűleg politikai eredetűek.Moss kezet! - ez a felirat fogadja a konyári iskola mellékhelyiségében a tanulókat, a takarítónő pedig ottjártunkkor éppen a folyosót mosta fel, miután a gyerekek bementek a szünetről. Nos, ezek a tapasztalatok nem túl izgalmasak, viszont nekünk elegendőek voltak ahhoz, hogy eloszlassuk a rémhíreket, amelyek e-mailen érkeztek szerkesztőségünkbe.

„Az iskolában elviselhetetlen a bűz, a kosz, folyamatos a tetvesedés, a trágár beszéd, és a nem megfelelő viselkedés” - ezt „egy konyári lakos” leveléből idéztük, aki viszont erről nem tájékoztatta a szakhatóságot, mert dr. Galgóczi Ágnes járási tisztifőorvos közölte, hogy a településről lakossági panasz a rossz viszonyokkal kapcsolatban nem érkezett. 2011. évben végeztek helyszíni ellenőrzést az általános iskolában, ahol a megállapított hiányosságokra az önkormányzat reagált - tudtuk meg.

Dr. Fülep László polgármester sem találta megalapozottnak a híreszteléseket, Sámi Mária tagintézmény-vezető pedig sajnálja, hogy egyesek saját közösségüket próbálják lejáratni a híresztelésekkel.

– Magas a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek aránya az iskolában, ezért kétszer jobban odafigyelünk rájuk. Aki szemetel, az felveszi; az udvarról pedig sorban, rendben lehet feljönni. Természetesen van magatartásprobléma, mint minden más iskolában, de ezek a gyerekek nagy lélekkel bírnak, segítik egymást, és például egy kirándulás alkalmával is példaértékűen viselkednek - mondta az igazgatónő. Az intézményből számos híres ember került ki, vegyészek, orvosok, akik szintén bizonyíthatják, „steril környezet” híján is helyt lehet állni, sőt talán könnyebb a felnőtt életbe való beilleszkedés.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!