Hajdú-Bihar

2013.02.18. 19:01

A kutyákat is elintézték a betörők

Ebes - A horgásztó tulajdonosa feljelentést tett, és bizonytalan a napelemek újbóli kiépítésében.

Ebes - A horgásztó tulajdonosa feljelentést tett, és bizonytalan a napelemek újbóli kiépítésében.A teljes napelemes rendszert leszerelték és ellopták a halőrházról azok a tolvajok, akik vasárnapra virradóan jártak az Ebeshez közeli Sáska horgásztónál. A tettesek – tudtuk meg a tulajdonostól, Simon Jánostól – az ingatlant őrző egyik kutyát elkábították, míg a másiknak összezúzták az egyik elülső lábát a térdénél.

A tó és a hozzá tartozó infrastruktúra két éve épült részben uniós pénzből. A mostani lopással 3,5 millió forint a kár. Simon János a bűncselekmény felfedezését követően eleinte természetesnek gondolta, hogy a napelemes rendszert pótolják (van biztosítása), de hétfőn már maga sem tudta, érdemes-e újra beruházni, hiszen a tolvajok bármikor visszajöhetnek.

– Túl messze van a hagyományos áramhálózat, költséges elhozni idáig, ezért választottuk a napelemes rendszert. Ugyanakkor a rendőrségen is azt mondták, hogy az elkövetők kifejezetten ezért érkeztek, vagyis ha ez olyan csalogató a számukra, nem tudom, érdemes-e újra megkockáztatni a kiépítését – mondta a Naplónak a férfi, aki éppen a sérült kutyájával járt az állatorvosnál, mikor beszéltünk. Hozzátette: a rendőrök szerint egyedi esetről van szó, mert ebben a régióban ritkák az efféle lopások, azok inkább a Dunántúlra jellemzőek.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!