Hajdú-Bihar

2013.01.15. 15:26

III. Rotary Futófesztivál

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület 2013. március 24-én harmadik alkalommal rendezi meg Debrecen városában a Rotary Futófesztivált, amelyre közel 5000 versenyzőt várnak.

A Debreceni Kilométerek Sportegyesület 2013. március 24-én harmadik alkalommal rendezi meg Debrecen városában a Rotary Futófesztivált, amelyre közel 5000 versenyzőt várnak.A verseny főtámogatója a Debreceni Rotary Club. A Fővédnöke Monspart Sarolta, a MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) alelnöke. Az előző évekhez hasonlóan több hosszú távú versenyszám közül választhatnak az amatőr és a profi futók, valamint ismét lesz

Jótékonysági futás, amelyre egyénileg és csapatban is lehet jelentkezni. Magyarország a világ Rotary klubjainak sorában 1911-es számon van bejegyezve ennek alkalmából lesz a rövid távú futásunk 1911méter, amely minden korosztály számára könnyen teljesíthető.

A csapatverseny fődíja egy defibrillátor-készülék. A hosszútávot kedvelő futók 5 versenyszámban indulhatnak. A 42,195 km-es maratonon egyéniben és 5 fős váltóban, a félmaraton 21,097 km-es távján egyéniben vagy 2 fős váltóban és a negyedmaraton 10,548 km-én egyéniben.

Az 5 fős maraton váltóra cégek, egyesületek, baráti társaságok csapatait várjuk, ahol a csapattagok közösen, egymást ösztönözve, segítve küzdenek majd meg a maratoni távval.

Újdonság, hogy a 2013-as esztendőben az 5 fős váltó tagjait is maratoni éremmel díjazzuk!

További információ: www.rotaryfelmaraton.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!