Hajdú-Bihar

2013.01.29. 17:22

Dühbe gurult, ütött, most börtönbe megy

Kaba - Az áldozat lépe megrepedt, ezért ki kellett venni.

Kaba - Az áldozat lépe megrepedt, ezért ki kellett venni.Jogerősen 5 év börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a kabai férfit, aki úgy megütötte vele egy háztartásban élő – testileg és szellemileg egyaránt fogyatékos – sógorát, hogy annak megrepedt a lépe, s emiatt az élete is veszélyben forgott – tájékoztatott Fórizs Ildikó ítélőtáblai szóvivő. B. Attilát – visszaesőként – maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében marasztalta el az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék, ezt az ítéletet hagyta most helyben – másodfokú bíróságként – a tábla dr. Elek Margit vezette tanácsa.

Életmentő beavatkozás

A törvényszék ténymegállapítása szerint a vádlott és felesége négy kiskorú gyermekükkel és a nő – állandó felügyeletre, gondozásra szoruló – testvérével egy kabai házban lakott a bűncselekmény elkövetésekor. 2011 márciusában a sértett a saját szobájában tévézett az esti órákban, míg B. Attila és felesége a másik szobában aludtak. Bár az asszony féltestvére hosszú időn át kopogtatott a ház bejárati ajtaján, a pár csak utóbb ébredt fel a zajra. B. Attila emiatt kérdőre vonta az ágyban fekvő sógort: miért nem szólt, ha hallotta, hogy kopognak? A sértett passzivitása miatt az ittas férfi dühbe gurult, és felpofozta sógorát, majd öklével megütötte a hasán.

A bántalmazottnál 2-3 óra múlva erős hastájéki fájdalmak jelentkeztek, s az odahívott orvos által beadott görcsoldó injekció sem hatott. Ezért reggel mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították, ahol léprepedést állapítottak meg nála. Az orvosok életmentő műtétet hajtottak végre a férfin, akinek eltávolították a lépét. A vádlott egyszer sem említette, hogy megütötte hozzátartozóját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!