Hajdú-Bihar

2012.10.09. 19:50

Rendőrök találták meg az autista gyereket

Berettyóújfalu - Másfél óra alatt megtalálták a rendőrök azt az autista kisfiút, aki kedden délelőtt tűnt el Berettyóújfaluban – közölte Vadász István alezredes, a berettyóújfalui rendőrkapitányság helyettes vezetője, közrendvédelmi osztályvezető.

Berettyóújfalu - Másfél óra alatt megtalálták a rendőrök azt az autista kisfiút, aki kedden délelőtt tűnt el Berettyóújfaluban – közölte Vadász István alezredes, a berettyóújfalui rendőrkapitányság helyettes vezetője, közrendvédelmi osztályvezető.9 óra 56 perckor érkezett a bejelentés a kapitányságra, miszerint a Toldi utcáról eltűnt egy tízéves autista gyermek. A kapitányság dolgozói nagy erőkkel kezdték el keresni: hat nyomozó gépkocsival, illetve öt közterületi szolgálatot ellátó egyenruhás indult el, miközben kiadták a körözést, s beolvastatták a felhívást a helyi rádióban is. Az adatgyűjtés során felkeresték a gyermek lehetséges tartózkodási helyeit, a játszóteret, ám sehol nem találták. Végül a 42. számú főútvonalon, a Királyhágó úton találták meg a gyalogosan bandukoló, didergő gyereket a közlekedési járőrök, akik bevitték a kapitányságra, s értesítették a kollégákat, valamint a szülőket.

A kisfiút a gyermekkihallgató szobába vitték, ahol a kapitányság női dolgozói – akik maguk is édesanyák – kezdtek el foglalkozni a rémült gyerekkel. Forró teával kínálták, igyekeztek lekötni figyelmét. Miután megérkezett az édesanyja, rövid meghallgatás után mindkettőjüket hazaszállította a rendőrség – mondta el Vadász István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!