Hajdú-Bihar

2011.11.13. 15:28

Háromszor csendül zene Adventkor a Nagytemplomban Debrecenben

Debrecen - Négy különleges koncertet tartogat a december a zenét kedvelők számára.

Debrecen - Négy különleges koncertet tartogat a december a zenét kedvelők számára.

Mikulás napján Takács Nikolas a Lautitia gyermekkórus közreműködésével nyitja meg a III. Adventi koncertek rendezvénysorozatot. Az ünnep közeledtével a hagyományosan megrendezendő zenés eseményeknek ezúttal is a Nagytemplom ad otthont, ahol december 13-án a Csík zenekar, Közeleg az ember fia című műsorával szórakoztatja a közönséget. A zárórendezvényt 19-én tartják Dolhai Attila főszereplésével, aki a többiektől eltérően még sosem lépett fel templomi környezetben.

Az elsősorban musical szerepeiről híres előadó többségében a darabjaiban elhangzó dalokat köti csokorba, de újdonsággal is kedveskedik majd a publikumnak. Az adventi koncertekkel kapcsolatban tartott tájékoztatón Takács Nikolas, a Hallelujah! című produkciójával kapcsolatban elárulta, hogy hívő ember lévén, különleges jelentőséggel bír számára az előadás, s most lehetősége nyílik gospel dalokat is elénekelni, ami már régi vágya volt.

Harmadjára 65

A rendezvényen továbbá az is elhangzott, hogy a templomi koncert egyfajta kultúrális hídként is szolgál a hívő és világi emberek között. Oláh István kinevezett lelkész ezzel kapcsolatban elmondta, ezek a esmények egyáltalán nem állnak szemben az egyházi szemlélettel, sőt mindenképp pozitívan hathat, hogy olyan emberek is eljönnek, akik eddig még nem jártak itt.

Az adventi előadások mellett egyéb könnyűzenei csemegét is tartogat az emberek számára a december. Bródy János és Nagy Feró után Demjén Ferenc folytatja, s egyben zárja le a 65 Háromszor elnevezésű zenés rendezvénysorozatot karácsonyi koncert keretében. A nagy generáció harmadik tagja az ünnep másnapján kápráztatja el dalaival a közönséget a Kölcsey Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!