Hajdú-Bihar

2011.11.25. 13:46

Csalás elkövetőjét keresi a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság

Hajdúhadház, Téglás - A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, nyomozást folytat jelentős értékre elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Hajdúhadház, Téglás - A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, nyomozást folytat jelentős értékre elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Egy téglási idős férfi tett bejelentést 2011. november 11-én délelőtt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon, miszerint házába, magát rendőrnek - nyomozónak - kiadva, bement egy férfi, és kérte a sértettet, hogy mutasson meg minden, a házban lévő pénzt, hogy ő meg tudja vizsgálni, az nem hamis-e. A sértett előkereste az otthon tárolt, megtakarított 8.000.000 Ft-ját, megmutatta, majd át is adta az elkövetőnek, aki azzal a félrevezetéssel, hogy azt bevizsgáltatja magával vitte a készpénzt.

Az elkövetőről a sértett, illetve a cselekmény során jelen lévő tanú az alábbi személyleírást adta meg:

Az elkövető kb. 175cm magas, 35-40 év körüli férfi, kerek kövér arcú, szőkés rövid, ritka hajú, barna bőrű, megnyerő modorú, jó beszédkészségű, barna szemű. Sötét dzsekit és alatta inget viselt.

Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az elkövetők ketten voltak a cselekmény elkövetésekor, egy IEO rendszámtöredékű, H-s, nem Uniós / vélhetően hamis, vagy hamisított rendszámú/, sötét színű Opel Astra („G”) személygépkocsival, mellyel a sértett háza előtt parkoltak le.

A tanúkutatás során feltalálásra került egy tanú, aki beszélt is az elkövetővel, aki bemutatkozott neki, és azt mondta, hogy a „Debreceni Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályáról van, de már nemsokára megy is a következő utcába, egy másik „helyszínre”. Az elkövető férfit egy, a gépkocsi jobb első ülésén ülő nő várta, akiről egyelőre nem rendelkezünk személyleírással.

Aki a mellékelt fantomképen lévő férfit felismeri, jelentkezzen a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, munkaidőben személyesen (Hajdúhadház, Bocskai tér 4.szám) vagy munkaidőben telefonon a 06 (52) 583-400-as telefonszámon, vagy munkaidőn túl a 107-es, vagy 112-es segélyhívók egyikén.

Háttérinformáció:

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a valódi rendőrt intézkedése során az egyenruhája és az azonosító jelvénye, vagy polgári ruhában szolgálati igazolványa és jelvénye igazolja!

A valódi rendőrigazolványon látható a tulajdonos arcképe, neve, és rendfokozata. A hozzá tartozó azonosító jelvény alsó részén a POLICE felirat helyett egy ötjegyű AZONOSÍTÓ SZÁM szerepel.

Kérjük a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében hasonló esetekben győződjenek meg arról, hogy a velük szemben intézkedő személy valóban rendőr- e. Az állampolgároknak az intézkedést követően vagy azt megelőzően joguk van feljegyezni a rendőr nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét illetve jelvényének számát.

Amennyiben kétsége merülne fel az intézkedő személyazonosságával kapcsolatban, hívja a 107 vagy a 112-es segélyvonalat!

- A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: Kelemen Éva r. hadnagy, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!