Hajdú-Bihar

2011.10.15. 13:13

Nézőpont: Gólyahír

<em>A gólyák lassan elrepülnek mindinkább zordra forduló nyári szállásukról, de attól még sok ezer család marad az év végével gólyára várva.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

A gólyák lassan elrepülnek mindinkább zordra forduló nyári szállásukról, de attól még sok ezer család marad az év végével gólyára várva. Barak Beáta jegyzete

A leendő szülők - ha még nincs saját otthonuk, se köztartozásuk, s egyikük dolgozik - hamarosan a pólyással együtt érkező, újra igénybe vehető szocpolt is magukénak érezhetik. Azok viszont, akik lemaradtak a támogatásról, s mondjuk tavaly vettek egy házat hitelre, de még nem bírtak beleköltözni, felújításra pedig nem jár a kedvezmény – na azok nem csak a gólyahírtől fognak elérzékenyülni.

A költöző madarak, különösen a darvak mostanság látványos és olykor hangos vonulását figyelve biztosan sokan elképzelik, milyen lehet az élet, mennyi pénz kereshető máshol, például az örök napsütés honában, vagy akár a határtól nem messze. De hiába minden vágy, a honvágy úgyis visszahív, tudjuk ezt régről. Mint a százöt éve született Zelk Zoltán gólyáját, aki mégis azt várja: „az idő tavaszra váljon, kis falumba visszatérjek, kéménytetőn rakjak fészket”. Na ehhez kérnénk több segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!