Hajdú-Bihar

2011.09.26. 17:57

Vevőre vár a Híd utcai telek tulajdonosa

Debrecen - Hét éve már szerződés előtt álltak a felek, de végül kútba esett az üzlet.

Debrecen - Hét éve már szerződés előtt álltak a felek, de végül kútba esett az üzlet.

– A mi cégünk birtokában van a Híd utca - Monostorpályi út sarkán található telek, melyet szeretnénk értékesíteni – erősítette meg Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója városházáról kapott értesülésünket. Kiderült ugyanis, hogy az önkormányzatnak semmi köze a hatalmas üresen álló telekhez, melynek a Híd utca felőli részén szinte végig szemetes. Az épületmaradványok belseje hajléktalanok, illetve alkalmi italozók nyomairól árulkodik. A növényzet ugyan nem nagy, de elhanyagoltságot sugall.

Szabadulnának tőle

– Valamikor cukorgyár volt ott, sok évtizeddel ezelőtt pedig hozzánk került, és 2002-ig takarmánykeverő üzemet működtetünk a területen. Ekkor számoltuk fel, és tisztítottuk meg 2,5 méter mélyen a 3,6 hektáros területet. Ez azt jelenti, hogy több száz tonna betont szedettünk fel az épületek elbontása után – sorolta a vezérigazgató, majd így folytatta: – Értékesíteni szerettük volna, hiszen teljesen közművesített, közel van az állomáshoz és nem messze a városközponttól. Találtunk is rá egy német befektetőt, aki egymilliárdért vette volna meg, és plazaszerű bevásárló központot akart építeni rajta. Végül meghiúsult az üzlet, itt maradt a nyakukon, benne áll a pénzünk, holott a bontásra több száz milliót költöttünk. Lakóparkot is lehetne ott létesíteni, de a mai válsággal terhelt időben ez csak hiú ábránd lehet.

Nem hanyagolják el

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek a megóvásáért, Lakatos Zoltán így válaszolt: évente kétszer lekaszáltatjuk rajta a növényt, és a Híd utcai kerítés maradványa mellett összeszedjük a szemetet. Eleinte próbáltuk kerítéssel védeni, de végül mi magunk döntöttük be a téglakerítést, nehogy balesetet okozzon. A hajléktalanokkal nem tudunk mit kezdeni, tanyát vertek a régi mérlegházban, és bejárnak a félig megmaradt épületekbe is. Mi lennénk a legboldogabbak, ha 750 millió forintért valaki megvenné, és valamilyen üzletközpontot építene rajta – fejezte be mondandóját a vezérigazgató.

HBN-ÉP


Lebontott épületek maradványai, üdítős dobozok, odahordott szemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!