Hajdú-Bihar

2011.09.28. 18:48

Rablás elkövetőjét keresi a rendőrség!

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség ügyeletére 2011. szeptember 17-én hajnalban érkezett bejelentés a Debreceni Kenézy Gyula Kórházból, miszerint egy 25 éves debreceni férfit 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréssel láttak el.

A férfi meghallgatása során elmondta, hogy 2011.09.16-án 01:30 óra körüli időben az Ibolya presszóból indultak el barátnőjével gyalogosan a Kikötő nevű szórakozóhely irányába. A Simonyi út 30/C szám előtti járdaszakaszon, két fiatal, számukra ismeretlen férfi jött velük szembe, akik közül az egyik megkérdezte, hogy mennyi az idő, de nem válaszolva a kérdésre ők tovább haladtak. Erre a kérdező személy bedühödve kérdezte, hogy nem hallották mit kérdezett, mire a hölgy annyit válaszolt, hogy nincs nála óra. Mivel a két személy megállt, ezért a férfi a konfliktus elkerülése végett elővette telefonját a zsebéből és megmondta a pontos időt. Ezután el akarta tenni a telefont a zsebébe, de a kérdező férfi odalépett hozzá és ráfogott a telefonra, és azt mondta, hogy had nézze meg. A férfi nem engedte el a telefont, ki akarta húzni az idegen férfi kezéből, de ekkor a szabad kezével megütötte az arcát ököllel, melynek következtében a földre került, majd a támadó kicsavarta a kezéből a telefont, és elszaladt a Bem tér irányába. A másik férfi a történtek ideje alatt semmit nem csinált, nem szólt, nem kezdett el szaladni a társával együtt, csak akkor indult el, amikor visszakiabált neki, hogy szaladjon ő is. Ezt követően érkezett 3 fiatalember, akik mentőt hívtak a helyszínre. Az elvégzett orvosi vizsgálat alapján megállapítást nyert, hogy a férfi 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett, illetve az arcán a bőr felrepedt.

A sértett és barátnője elmondása alapján a bűncselekmény elkövetőjéről fantomkép készült, mely alapján a mellékelt képen látható elkövető személyleírása: kb. 20 év körüli férfi, kb. 170 cm magas, erős testalkatú, barna bőrű, rövid sötét hajú, különös ismertető jegye nincs, ruházata póló és hosszú nadrág. Az elkövetővel érkező személy kb.18 év körüli, kb.180 cm magas és vékony alkatú, barna bőrű férfi.

Aki a mellékelt képen lévő férfit felismeri, jelentkezzen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, munkaidőben személyesen (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. sz.) vagy telefonon a (52) 516-400, 22-92-es melléken, vagy munkaidőn túl a 107-es, vagy 112-es segélyhívók egyikén.

A Debreceni Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: Kelemen Éva r. hadnagy, sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!