Hajdú-Bihar

2011.09.18. 19:20

Ez a mélyről jövő zene összeköti az embereket

Debrecen - Az együttes számára nem szokatlan, mégis egyedi koncertet láthatnak azok, akik szeptember 26-án ellátogatnak a Nagytemplomba.

Debrecen - Az együttes számára nem szokatlan, mégis egyedi koncertet láthatnak azok, akik szeptember 26-án ellátogatnak a Nagytemplomba.

A zenés esten ugyanis a Ghymes a Bányai Júlia Általános Iskola Lautitia gyermekkórusa, és a debreceni filharmónikusok közreműködésével lép fel. A Harmónia című koncertsorozat keretében tartandó előadáson a Ghymes saját számait egyedi hangszereléssel adja elő, illetve elhangzanak kimondottan ilyen alkalmakra íródott dalok is. Ennek ellenére az együttes megtartja különleges népzenei alapú hangzását, valamint a rájuk oly jellemző irodalmi szövegvilág sem változik.

 

Naplóval Kedvezményesen

A népszerű Kossuth-díjas együttes két éve már dolgozott együtt a gyermekkórus tagjaival, akik nagy megtiszteltetésnek vették a tavaszi felkérést, és szorgalmasan készülnek – árulta el Nemes József kórusvezető. Bár csak egy közös próbát terveznek a zenészek, mindenki biztos benne, hogy a másfél órás előadás nagy sikert fog aratni, s est nívóját az is emeli, hogy karnagynak a Pécsi Nemzeti Színház dirigensét, Bókai Józsefet nyerték meg. Csikmák Monika, az együttes menedzsere a koncerttel kapcsolatban megjegyezte, hogy a fiatalok és idősek egyaránt megtalálhatók a publikumban, hisz ez a mélyről jövő zene összeköti az embereket.

A helyszínen 4 ezer forint a jegy, a Napló előfizetői azonban 500 forintos kedvezménnyel vásárolhatják meg a Dósa Nádor téri székházunkban. HBN-TOB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!