Hajdú-Bihar

2011.07.14. 19:49

Hajdú-bihari munkaügyi felügyelők előzetesben

Debrecen - A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai több hajdú-bihari személy ellen inítottak büntetőeljárás.

Debrecen - A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai több hajdú-bihari személy ellen inítottak büntetőeljárás.

Hivatali visszaélés és vesztegetés bűntett megalapozott gyanújával vettek őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai kedden három hajdú-bihari munkaügyi felügyelőt, és nyolc további személy ellen is büntetőeljárást indítottak. Az NNI közlése szerint csütörtökön a bíróság mindhárom hivatalos személyt előzetes letartóztatásba helyezte, két másik gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség mást egyelőre nem kívánt elárulni.

A megyei kormányhivatalnál érdeklődünkre megerősítették: olyan munkaügyi felügyelőkről van szó, akik már hosszabb ideje a szakigazgatési szervezetnél dolgoztak. Mint kérdésünkre elmondták, a kormányhivatalt az NNI nem értesítette az ügyről. Leszögezték viszont, hogy az NNI még tavaly indított és lezárt eljárásokban nyomoz, amikor a kormányhivatal még nem alakult meg. Ha a vizsgálat és a bírósági eljárás bárkit elmarasztal – emelték ki –, azonnali hatállyal megteszik a szükséges intézkedéseket.

HBN–RaL

Debrecen (MTI) - A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási szervének három munkatársát, akiket hivatali visszaéléssel és vesztegetéssel gyanúsítanak - tette közzé a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a rendőrség honlapján csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!