Hajdú-Bihar

2011.07.19. 07:34

A Debreceni Nyár átadja a helyet újabb művészeti esteknek

Debrecen - A „végét járja” a Debreceni Nyár – átadja a helyet újabb művészeti esteknek.

Debrecen - A „végét járja” a Debreceni Nyár – átadja a helyet újabb művészeti esteknek.

A forró évszak javában dúl, bár a Debreceni Nyár című programsorozatban – mely a Cívis korzó utóda – az utolsó akkordok zendülnek ezekben a napokban. Hétfőn a Jerry Lee’s Rock ’N’ Roll Service muzsikált a Hal közben, kedden este Takáts Eszter lemezbemutató koncertjét hallhatják a Szerelmes kert sorozatban az Emlékkertben, másnap délelőtt pedig a Pergő Együttes előadása zárja a hathetes sorozatot, úgyszintén a Nagytemplom mögött.

Debrecen persze nem marad nagyobb városi rendezvények, -sorozatok nélkül a karneváli hétig sem. A XXI. országos nyári tárlat augusztus 12-éig megtekinthető a Kölcsey Központban, a jövő hónap első hetének másik felében pedig a borok szerelmesei örülhetnek a Békás-tónál, az immár 12. alkalommal megrendezendő borkarneválon: a nedűkön túl a legfinomabb sajtok közül is válogathatnak, finom muzsikaszó mellett.

Augusztus 9-étől a régi városháza udvarára ismét muzsika költözik, sőt, a városházi zenés esték után (illetve mellett) ezúttal színházi csemegékkel is várják majd az érdeklődőket a vén gesztenyefák alatt – hasonlóan a nyári színház korábbi időszakához –, egészen a hónap végéig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!