Hajdú-Bihar

2011.06.14. 17:36

Világklubtag lett Hajdú-Bihar

<p>Debrecen -&nbsp;Az elszármazottakat kutatják, hogy hazalátogatásukkor segítsék őket az eligazodásban.</p>

A pénteki ünnepi alakuló ülést követően már megyénk társklubja is teljes jogú tagja lesz a Panoráma Világklubnak – jelentették be az egyetemen tartott sajtótájékoztatón kedden. A 2003-ban alakult szervezet elsődleges célja, hogy a magyar közösségek az egész világon ápolják hagyományaikat, megosszák nemzeti értékeiket, továbbá a végleg vagy csak átmenetileg hazatérő külhoni magyarokat hasznos tanácsokkal, programokkal és humán kapcsolatokkal lássák el. Vojtkó Ferenc a Panoráma Világklub Hajdú-Bihar megyei társklubjának leendő elnöke elmondta, arra törekszenek, hogy megyénk kultúrális értékeit közvetítsék a külföldi országok felé. Mint megtudtuk a megyei társklubot a Mozgókép Kultúra Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ (DMK), illetve a Debreceni Nyári Egyetem hívta életre. Az utóbbi szervezet nagy segítséget nyújtott a hazánkban élő külföldiekkel, valamint a határon túli magyarokkal való kapcsolatfelvételben – hallhattuk dr. Szaffkó Péter igazgatótól.

Színes programok

Tar Károlyné, a DMK vezetője arról is beszélt, a jövőbeni tervek között különböző kézműves, borászati, s hasonló foglalkozások szerepelnek, valamint kiállításokkal is szeretnék a külföldi-magyar találkozókat színesíteni, melyeknek az idén száz éves épületben lévő Belvárosi Közössági Ház ad majd otthont. Hozzátette, ezeken a rendezvényeken lehetőség nyílik majd a Panoráma Világklub helyi szervezetéhez való csatlakozásra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!