Hajdú-Bihar

2011.06.25. 23:36

Új óvodát kaptak a sápi gyerekek

<p>Sáp - Hetven személyes óvodával gazdagodott Bojtor Imre nótaénekes és Benamy Sándor író&nbsp;szülőfaluja. Az uniós előírások szerint átépített, emeletes, liftes új létesítményt szombaton Hajdú- Bihar megye közigazgatási és önkormányzati vezetőinek jelenlétében, szüleikkel koraeste vették birtokba a kis Sárréti falu gyermekei.</p>

A Kabai Napközi Otthonos Óvoda Sápi Tagintézményének bővítése, a meglévő épület komplex akadálymentesítése, eszközbeszerzése és felújítása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával a csaknem 166 millió forintos beruházásból alig két év alatt valósult meg. Mint avatóbeszédében Karacs Imre polgármester megfogalmazta: az átépítés alatti időszakban a gyerekek óvodai átmeneti ellátása folyamatosan biztosított volt.  Az átalakított, új létesítményben minden csoportszobához külön mosdó és öltöző helyiség tartozik, az új torna szoba, a logopédiai és fejlesztő szoba a gyermekek testi- lelki egészségét szolgálja. Az építkezés éveiben is a település képviselőinek és lakosságának összefogása példaértékűen bizonyította: Sáp üzent a jövőnek és élni akar. 

- Péter Imre - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!