Hajdú-Bihar

2011.06.25. 08:05

Iskolai létszámokról is döntöttek a közgyűlés során

<p>Debrecen - Ingatlan és oktatási ügyek is szerepeltek a megyei közgyűlés napirendjén.</p>

A közgyűlés pénteken döntött arról, hogy eladja a megyei önkormányzat a debreceni Tímár utcai irodaházát és újabb pályázatot ír ki hajdúszoboszlói ingatlana értékesítésére, az érvénytelen első forduló után. Elfogadták a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2010-es mérlegét, megállapítva, hogy az alapítvány és az általa vezetett konzorcium közel 920 millió forint pályázati támogatáshoz jutott, így három veszteséges év után a tervezettet jóval felülmúló, több, mint 7 millió forintos nyereséggel zárt.

A nádudvari Ady Endre Általános Művelődési Központban működő alapfokú művészetoktatási intézményegységnek a Kövy Sándor Általános Iskolába történő integrálásához szükséges szakvélemény kiadására is rábólintottak a képviselők. Meghatározták a megyei önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézményekben a következő tanítási évre vonatkozóan az iskolai, óvodai csoportok nagyságát, több esetben engedélyezve az átlagos vagy maximális létszámtól való eltérést.

 

A biharkeresztesi gimnázium is a felkerült a közgyűlés napirendjére

 

A közgyűlés korábban már döntött a Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium fenntartói jogának átadásáról Biharkeresztes városának, illetve két költségvetési szerv, a Debreceni és Nyírségi Lakásotthonok és a Hajdúsági Lakásotthonok jogutód nélküli megszüntetéséről. Utóbbi oka, hogy 2011. július 1. napjával egyes gyermekvédelmi szakellátásokat a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálattal kötött ellátási szerződés útján biztosítja az önkormányzat. Most ezen változásokhoz igazították az intézmények gazdálkodási feladatait ellátó HBMÖ Gazdasági Szolgáltató Főigazgatóság alapító okiratát, illetve pályázatot írtak ki annak vezetői tisztére, miután Sebő László igazgató kezdeményezte jogviszonyának megszüntetését június 30. napjával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!