Hajdú-Bihar

2011.06.30. 13:13

Hulladékgyűjtés a folyópartokon

Debrecen - A folyó tisztán tartása érdekében szemléletformáló tevékenységet is folytatnak.

Debrecen - A folyó tisztán tartása érdekében szemléletformáló tevékenységet is folytatnak.

Magyar és román civil szervezetek együttesen tisztítják meg az öt közös, határon átnyúló folyókat, abból a több mint 840 ezer euróból, melynek 80 százalékát Európai Uniós pályázaton nyerték. Az Ecocaritas Egyesület (magyar), az Erdélyi Kárpát Egyesület (román) és a Zona Metropolitana Egyesület (román) a projekt keretében nyolcvanhárom település folyópartjáról, összesen ötezer tonna hulladékot szed össze, illetve minden településen kihelyez egy konténert, amelyek ürítését egy évig az egyesületek vállalják.

– Szemléletformáló kampány segítségével felhívjuk a lakosság figyelmét a szennyezés által okozott környezetvédelmi problémákra. Emellett a 20 magyar és 63 román település számára elkészítünk egy hulladékgazdálkodási tervet, mely hulladékkezelési megoldásokat javasol. A munkálatok befejeztével az egyesületünk a hulladékmentesítés hatását a környezetre, laborvizsgálatokkal fogjuk igazolni – mondta Bakos Tamás, az Ecocaritas Egyesület elnöke a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. A projekt megvalósítása 2012. októberéig tart.

HBN–TZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!