Hajdú-Bihar

2008.07.12. 23:29

Aratófesztivál Földesen

<p>Földes - Arató fesztiválját első alkalommal rendezte meg Földesen a Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ és a Balásházy János Kertbarátkör.&#160;<DIA alt="Aratófesztivál Földesen 2008.07.12." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Arat_fesztiv_l_F_ldesen_2008_07_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Aratófesztivál Földesen 2008.07.12." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Igazi arató időben, rekkenő hőségben százak érdeklődése kísérte a 17 háromfős csapat versenyét a Szabadidő Központ melletti búzatáblán kijelölt területen. A verseny legidősebb résztvevője a 84 éves földesi Nagy Antal volt.

Sokan negyven, ötven év után vettek ismét kézikaszát a kezükbe, hogy régi paraszti életbeli ismereteiket bemutassák, és idős fejjel magukat újra megmérettessék. A kaszás, marokszedő és kévekötő tagokból álló csapatok versenyében a hajdúböszörményi Tessedik Sámuel Kertbarátkör volt a leggyorsabb, alig megelőzve a kabai Mácsai Sándor Kertbarátkör csapatát.

A fesztiválon bemutatkoztak a népi kismesterségek térségi képviselői, akik a gyerekeknek a szalmázás, arató koszorúk készítését mutatták be. Sok érdeklődőt vonzott a " nagymamáink így sütötték" címmel megrendezett hagyományos sütemények versenye. A fesztivál többszáz főnyi érdeklődő közönségét Földes közösségei, civil szervezetei zenés táncos műsorral köszöntötték. A nap arató bállal zárult, ahol Pércsi Dániel és zenekara húzta a talpalá valót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!