Helyi közélet

2008.02.28. 16:05

Abaújszántón is kell a színház

<p>Abaújszántó - Nem szokatlan az abaújszántóiak számára, hogy egy-egy nagyobb program keretében színházi előadást is láthatnak a város Művelődési Házában. Tavaly azonban önálló színházi előadásokat hívtak meg.</p>

Nem szokatlan az abaújszántóiak számára, hogy egy-egy nagyobb program keretében színházi előadást is láthatnak a város Művelődési Házában. Tavaly azonban önálló színházi előadásokat hívtak meg, tudtuk meg Burkusné Széphalmi Imolától, a közművelődési intézmény igazgatójától. Két produkció vendégeskedett 2007-ben Abaújszántón, egyik alkalommal a Kassai Thália Színház művészeit, második alkalommal pedig a fővárosi Múzsák Társulatot látták vendégül. Mint az igazgató elmondta, a helyiek és a környező falvakban élők szívesen fogadták az előadásokat, közel kétszázan voltak kíváncsiak a színdarabokra. A színházi sorozat az idén is folytatódik, március 9-ére terveztek egy kassai előadást, de a népszavazás miatt ez április elejére csúszik. A színházjegyek nem kerülnek túl sokba, mert az önkormányzat támogatja az előadásokat, de mint az igazgató fogalmazott, lassan hozzá kell szokniuk az embereknek, hogy a kultúrára is áldozni kell. Az elmúlt években ugyanis ingyenesek voltak a Művelődési Ház programjai.
A városban az Abaújszántóiakért Egyesület is szervez színházlátogatást. Általában buszt bérelnek, és 30-an 40-en utaznak Kassára a bérletes előadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában