Helyi közélet

2015.01.06. 15:50

Referens lett az elnökből - Arcok a megyéből: Berki Lajos, ózdi romatanácsadó, referens

Ózd - Új feladatot kapott Berki Lajos. Több mint egy évtizeden keresztül a roma kisebbségi önkormányzat elnöke volt, a jövőben pedig tanácsadóként, referensként folytatja a munkáját.

Ózd - Új feladatot kapott Berki Lajos. Több mint egy évtizeden keresztül a roma kisebbségi önkormányzat elnöke volt, a jövőben pedig tanácsadóként, referensként folytatja a munkáját.

A feladatkör teljesen újnak számít, tartalmi szempontból azonban folytatnia kell az eddigi tevékenységét.

- Tizenhat esztendeje vagyok érdekelt a helyi kisebbség mindennapjaiban, ezalatt rengeteg tapasztalatot szereztem - fogalmazott az új munkájával kapcsolatban Berki Lajos. - Ezeket felhasználva, a roma és az ózdi emberek érdekeit nézve igyekszem a legjobb tudásom szerint tevékenykedni a jövőben is. Nem csak az őszi polgármester választás számít helyben történelminek, hanem a roma referensi kinevezésem is. Ózdon ugyanis ilyen korábban még soha nem volt. Éppen ezért köszönettel tartozom Janiczak Dávid polgármesternek, hogy ennél az összetett és felelősség teljes feladatnál rám gondolt.

Berki Lajos jól ismeri a szegregátumok, és az ott élő emberek gondjait, problémáit. Éppen ezért a jövőben egyfajta kapcsoként dolgozik majd a helyi önkormányzat és a lakosság között. Emellett adott kérdésekben a polgármester a tanácsát is kikérheti, sőt folyamatosan egyeztet majd a Nemzetiségi Roma Önkormányzat jelenlegi képviselőivel is.

Új helyszínen

- Csakúgy, mint korábban, ezentúl is elérnek majd a roma emberek - folytatta Berki Lajos. - Csupán annyi a különbség, hogy az új irodámat az Ózdszolg Kft. épületének első emeletén kell keresni. Igyekszem minél inkább belefolyni a közmunka és a közfoglalkoztatás szervezésébe, de lakhatási körülmények javítását is nagyon fontos feladatomnak tartom. Legalább ilyen fontos a békés egymás mellett élés a többségi társadalom és a roma réteg között. Azt gondolom, ezzel korábban nem volt probléma, csupán az őszi hónapokban éleződött ki a kérdés. Azt tapasztalom, hogy mostanra minden szempontból normalizálódott a helyzet, ami természetesen az én dolgomat is valamelyest megkönnyítheti. A nehéz feladatokat is sokkal könnyebb úgy megoldani, ha nyugalom, béke van az emberek között.

Berki Lajos minden héten kedden és csütörtökön tart fogadónapot az Ózdszolg és a VSI épületében kialakított irodájában, reggel 8 és délután 3 óra között. Emellett a Velence-telepen lévő Csillagpont Szolgáltató házban is megtalálják a lakosok az új roma referenset, amennyiben kérdésük, észrevételük vagy megoldásra váró problémájuk van.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában