Friss hírek

2009.09.29. 19:52

BKV: A testületi tisztséggel járó feladat nem keverhetõ össze az alkalmazotti munkakörrel

<p>Egy felsõvezetõ elismertségének mutatója az is, hogy tagja-e megbecsült szakmai és társadalmi szervezeteknek, ugyanakkor a testületi tisztséggel járó feladatkör nem keverhetõ össze az alkalmazotti munkakörrel - reagált a BKV a Blikk hétfõi cikkére, amely szerint Kocsis Istvánnak, a közlekedési társaság vezetõjének 20 állása van.</p>

A BKV közleménye szerint Kocsis István pályázatában valamennyi megbízatását feltüntette, a Fõvárosi Közgyûlés gazdasági bizottsága ennek ismeretében választotta vezérigazgatónak. Fizetését, prémiumát is a tulajdonos fõváros határozta meg. Kocsis István több társadalmi kezdeményezésben aktívan részt vesz, így a többi között a Budapest Olimpiai Mozgalom munkáját is támogatja alapító elnökségi tagként. A Blikk értesüléseivel ellentétben azonban már nem tagja a Paksi Atomerõmû Zrt. igazgatóságának és a MÁV Start igazgatósági elnöki posztjáról is lemondott - emlékeztet a közlemény.

A Blikk hétfõi cikke szerint Kocsis István alapfizetése 1,5 millió forint, ehhez kap még 150 százalék prémiumot, tehát 3 millió 375 ezer forintot tehet zsebre csak a közlekedési vállalatnál. A cég sajtóirodája szerint a plusz pénzért plusz feladatokat kell teljesíteni. A vezérigazgató emellett 19 másik társaságnál, intézménynél tölt be felelõs posztot - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!