Gazdaság

2015.12.02. 09:27

Tippek az év végi hajtás leküzdéséhez

<strong>Beköszöntött a tél, egyre hűvösebb az idő és egyre kevesebb napfény ér minket, ami miatt a kedvünk is rosszabb. Nyakunkon a karácsonyi „őrület” és az év végi hajtás a munkahelyen.

Beköszöntött a tél, egyre hűvösebb az idő és egyre kevesebb napfény ér minket, ami miatt a kedvünk is rosszabb. Nyakunkon a karácsonyi „őrület” és az év végi hajtás a munkahelyen.Szükségünk lesz néhány tükre, hogy könnyebben vegyünk a megpróbáltatásokat, szervezetünket egyáltalán nem kímélő, túlórákkal teli időszakot.

De mit lehet tenni, hogy elkerüljük a megbetegedést? A Sportkártya.eu cikke alapján összeszedettünk néhány gondolatot, hogyan érdemes átvészelni a decembert, és fitten, egészségesen kezdeni az újévet.

Reggelizzünk!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. A rohanás helyett, üljünk le, és szánjunk legalább 5 percet a reggelire. Fogyasszunk valamilyen teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, joghurtot, ez biztosít elegendő energiát a délelőtthöz. Ilyenkor különösen fontosak a vitaminok az ásványi anyagok a szervezetünk számára. Igyekezzünk változatosat étkezni, fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget. Ebben az időszakban leginkább a C, D vitaminokra, kalciumra és magnéziumra van szükségünk.

Munkahelyi stressz

Év végi kimutatások, határidők, ajándékvásárlások nem csupán túlórát, hanem egyre több idegeskedést is eredményeznek.

Lazítsunk! Ilyenkor a legjobb, ha megpróbálunk nem stresszelni és lépésről lépésre haladunk. Írj egy listát az összes még elvégzendő feladatról! A stressz ellen az egyik legjobb megoldás a sport. Mozgás közben a testünk endorfint termel és hangulatjavító hatása van. Így gyorsan segít túljutni a szellemi fáradtságon.

Mentális pihenés

A jóga és a meditációs segít ellazulni, így egy-egy óra után frissebben vághatsz bele a napi teendőkbe. Nemcsak összeszedettebb és hatékonyabb leszel majd, hanem nyugodtabb is a nap során, és valószínűleg könnyebben veszed majd akadályokat is.

Ajándékozzunk egészséget!

A karácsonyi nehéz ételek, sütemények jelentős súlytöbbletet eredményezhetnek. A mértéktelen cukor és finomliszt fogyasztás során a szervezet minden energiáját emésztésre fordítja, így romlik a közérzet és a koncentrációs képesség.

Lepd meg szeretteidet valami egészségessel! A különböző mozgásformák közül nincs olyan, aki nem találnám meg az igazán kedvére valót.

Remélhetőleg a fenti tippek segítségével könnyebben és vidámabban át tudjuk vészelni a hideg hónapokat, és nem kedvetlenedünk el, ha az ablakon kinézve esőcseppeket, vagy hópelyheket látunk szállingózni, és a hőmérő higanyszála alig éri el az 5 fokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!