Gazdaság

2015.11.17. 10:47

Így nyűgözd le a főnököd 30 másodperc alatt

<strong>Az első alapvető lépés, hogy rendesen végezd a munkád. Ám ezen felül, természetes, ha szeretnéd elkápráztatni a közvetlen főnököd, akár mindennap együtt dolgoztak, akár csak heti egy-két alkalommal találkoztok. Íme pár holtbiztos apró tanács,- <a title="Forrás" href="http://www.levo.com/articles/career-advice/how-to-impress-your-boss" target="_blank">a Levo.com internetes portáltól</a>, amivel garantáltan kitűnsz majd a tömegből.</strong>

Az első alapvető lépés, hogy rendesen végezd a munkád. Ám ezen felül, természetes, ha szeretnéd elkápráztatni a közvetlen főnököd, akár mindennap együtt dolgoztak, akár csak heti egy-két alkalommal találkoztok. Íme pár holtbiztos apró tanács,- a Levo.com internetes portáltól, amivel garantáltan kitűnsz majd a tömegből.

1. Légy magabiztos

Állj egyenes, húzd hátra a vállad és emeld fel a fejed. Ez bizalmat és magabiztosságot sugároz a főnök felé - Carol Goman testbeszéd szakértő szerint. (Egyébként elszomorító milyen sokan járkálnak görbén, púpos háttal. A helyes testtartással rengeteg betegség megelőzhető, így ne csak a munkahelyen alkalmazd.

2. Nézz be hozzá egy köszönés erejéig

Köszönj be a főnököd irodájába, menj oda hozzá, kérdezd meg, hogy telt a hétvégéje. Társalogjatok a legfrissebb munkához kapcsolódó hírről, e-mail-ről. Remek módszer, hogy ápold a kapcsolatotokat, természetesen lényeges a megfelelő időválasztás, ne egy fontos meeting közepén.

3. Figyelj, figyelj és figyelj

Mindig gondos figyelmet fordíts a főnökre, miközben beszél, különösképpen, ha te kezdeményezted a párbeszédet. Eszedbe se jusson a telefonodat nyomkodni közben. Az érdeklődő tekintet és a bólogatás még inkább bizonyítja mennyire érdeklődsz.

4. Mosolyogj

A világ legegyszerűbb dolga, de mégis sokszor megfeledkezünk róla. Egy mosollyal könnyen közölhetjük, hogy „Örülök, hogy látlak” és mindenki szívesebben tölti a mindennapokat ilyen hangulatban.

5. Megoldást kínálj, ne problémát

A főnököd egész nap problémák sorainak van kitéve, a belső folyamatok javításán, az ügyfelek kielégítőbb kezelésén gondolkozik. Próbálj megoldást kínálni a problémáira, még ha nem is a legjobb ötlettel drukkolsz elő, hidd el értékelni fogja az erőfeszítésedet.

A fent említett tényezők, természetesen csak apró odafigyelést igényelnek. Ám a hosszú távú sikeres karrier titka, hogy olyan plusz értékekkel gazdagítod a céget, amelyek többet érnek, mint a fizetésed. Ez óhatatlanul arra indítja a vezetőséget, hogy helyreállítsa az egyensúlyt, azaz emelje a béredet és olyan pozícióba helyezzen, amelyben még több értéket tudsz termelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!