Friss hírek

2008.11.25. 09:56

LABDARÚGÁS: Perut kizárta a FIFA

<p>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette Peru tagságát, így a csapat nem játszhat semmilyen nemzetközi mérkőzést, még a 2010-es világbajnoki selejtezőit sem.</p>

A FIFA elnöke, Sepp Blatter már a múlt héten figyelmeztette a dél-amerikai országot: oldja meg a kormány és a labdarúgó szövetség közötti ellentéteket, különben súlyos szankciók elé nézhet. "A FIFA minden tevékenység alól felfüggesztette Perut" - jelentette be a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CSF) főtitkára, Eduardo de Luca.

Az okozta Peru kizárását, hogy a sportminiszter nem ismeri el a Perui Labdarúgó Szövetség elnökét, mert szerinte megválasztása szabálytalan volt. A sportminiszter szerint tisztelni kell a perui törvényeket, ezért az elnök nem maradhat a székében.

A FIFA legközelebb a következő hónapban fog foglalkozni az üggyel, de a CSF főtitkára úgy érzi, már előbb is megoldódhat a kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!