Gála után az Avastetőiek

Akt.:
Gála után az Avastetőiek
Gála után az Avastetőiek - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Az érdeklődők a két gálanapon közel 420 művészetis gyerek tudását nézhették meg.

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az Avastetői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola színjáték, moderntánc, társastánc, néptánc és képzőművészet tanszakok növendékeinek év végi vizsgája – tájékoztatott az iskola igazgatója, Tóthné Csorba Mária.

A művészeti iskoláról megtudtuk: először az 1981–ben alakult Csipogó Gyermek Néptáncegyüttes lett része a Széchenyi Általános Iskolának az 1992/1993-as tanévtől. Ekkortól komplex művészeti nevelés keretei között folyt a néptánc oktatás, majd az 1999/2000-es tanévtől a minisztériumtól engedélyt kapott az iskola az alapfokú művészeti oktatás elindítására.

A választható tanszakok köre a 2005/2006-os tanévtől bővült: a néptánc tanszak mellett választható lett a moderntánc, a társastánc, a dráma, valamint a képző- és iparművészet.

Azóta és jelenleg is több iskolában (Avastetői-Széchenyi Iskola, Avastetői-Pattantyús Iskola, Szilágyi Dezső Általános Iskola, Martin János Szakképző Iskola és a Zrínyi Ilona Gimnázium) is jelen vannak. Mára 662 főre emelkedett a művészeti iskolában tanuló gyermekek száma. A 2007-ben folytatott alapfokú művészetoktatási intézményi minősítés alapján minden művészeti ágban, minden tanszakon az intézmény kiváló minősítést kapott.

A nézők nem mellékesen a két gálanapon közel 420 művészetis gyerek tudását láthatták, ugyanakkor az Avastetői-Széchenyi Általános Iskolában 240 képzőművészet tanszakos tanuló vizsgamunkái nézhették meg az érdeklődők.

ÉM

Címkék: , , ,