Fúvósok versenye Dédestapolcsányban

Dédestapolcsány . Dédestapolcsányban április 12-én, a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében első alkalommal rendezik meg a regionális klarinét- és szaxofonversenyt – adta hírül az opont.

A megmérettetésre Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megye huszonhat alapfokú művészeti iskolájából 71 diák és 24 felkészítő pedagógus jelezte részvételi szándékát. A vetélkedőn fél 10-es kezdettel korcsoportonkénti bontásban a 6–18 éves korosztály mutatkozik be a Kiss Benjámin Művelődési Házban.

A fiatalok egy – korosztályonként meghatározott – kötelező darab, valamint egy szabadon választható mű előadásával adnak számot tudásukról. A gyerekek produkcióját háromtagú szakmai zsűri értékeli, Novák András, a Magyar Állami Operaház klarinétosa; Czakó Péter, a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium szaxofontanára, a Miskolci Szimfonikus Zenekar klarinétosa; illetve Bárány Zoltán, a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium klarinéttanára. A legszebben játszóknak a versenybizottság csoportonként I. II. és III. helyezést és különdíjakat adhat ki.

ÉM