Friss hírek

2008.11.04. 17:50

Fokozott rendőri jelenlét Nagycsécsen

<p>Rendőrautók cirkálnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen, ahol két ember meghalt, amikor hétfőn ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak két házra, majd éles fegyverrel belőttek az ablakon. A faluban nyugalom van, de az emberek bezárkóztak házaikba. A polgármesteri hivatal gyűjtést szervez, segítséget ajánlott fel a tragédiát elszenvedett családnak. A rendőrség nyomoz, egyelőre látható eredmény nélkül. </p> <p>Lakhatatlanná vált az az épület, amelyet ismeretlenek Molotov-koktéllal lobbantottak lángra hétfőn. Az előszobában érte a halálos lövés a 40 éves nőt és a sógorát, amikor oltani akarták a tüzet. Emlékükre sokan gyújtottak mécsest a ház előtt. A szomszéd házba is bedobtak valamilyen éghető anyagot, az azonban nem gyulladt ki. Senki sem sérült meg, bár oda is belőttek az ablakon át. A háziak otthon vannak, de idegeneket nem engednek be. A faluban mindenki fél. A helyiek a házaikba húzódtak. A környéken napjában többször rendőrautó cirkál.</p>

Nagycsécs a temetés költségeinek egy részét magára vállalta. Az önkormányzat azonban szegény, ezért felajánlásokat várnak. Gulyás Ottó polgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: az önkormányzat egyelőre nem tudja, mekkora összeget szán a család a temetés költségeire. Az biztos, hogy annyit nem tudnak fizetni, amennyibe a temetés kerülni fog, ezért is várnak felajánlásokat. A polgármester szerint több cigányszervezet jelezte, segítenének a tragédiát átélt család házának helyreállításában.

A rendőrség továbbra sem tudja, kik és miért támadtak a falu szélén lévő házakra. Közlésük szerint a nyomozás kiemelt figyelemmel folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!